G4Media.ro

”Scăpăm definitiv de Schweighofer, nenorociri precum cele făcute de corporația austriacă în…

sursa foto: Pixabay

”Scăpăm definitiv de Schweighofer, nenorociri precum cele făcute de corporația austriacă în pădurile din România nu vor mai fi posibile” – europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță o directivă UE pentru consolidarea protecției mediului înconjurător

Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță o directivă UE care va consolida protecția mediului înconjurător, prin obligativitatea marilor companii să ia măsuri care să asigure că activitatea lor nu aduce prejudicii drepturilor omului și mediului: că activitatea lor nu aduce prejudicii drepturilor omului și, foarte important, nici mediului înconjurător:
 • ”Gata, scăpăm definitiv de Schweighofer! Am votat azi în Parlamentul European o nouă Directivă care obligă companiile mari să respecte drepturile omului și mediul înconjurător. Pe scurt, nenorociri precum cele făcute de corporația austriacă în pădurile din România nu vor mai fi posibile”, a transmis Vlad Gheorghe, joi, pe Facebook.

Parlamentarul USR mai spune că nu sunt vizate doar sediile companiilor-mamă, ci și de punctele de producție, de sucursale și de filiale:

 • ”Mai mult, este vorba și despre relațiile de afaceri directe și indirecte: băncile, de exemplu, vor avea obligația să verifice companiile cu care lucrează. Dacă au probleme cu exploatarea prin muncă sau sunt asociate cu tăieri ilegale de pădure, de exemplu, băncile vor avea probleme când le acceptă banii”, a mai scris acesta.
Vlad Gheorghe mai anunță că directiva stabilește și că statele membre trebuie să se asigure că victimele primesc despăgubiri pentru daunele cauzate de nerespectarea obligațiilor de către companii, iar răspunderea este inclusiv individuală, a directorilor, nu doar instituțională, a companiilor.
Noua legislație UE va urmări aproximativ 9400 de companii cu peste 500 de angajați și o cifră de afaceri netă de 150 de milioane EUR la nivel mondial, aproximativ 3400 de întreprinderi din sectoare cu impact ridicat (de la textile la agricultură și minerit) care au peste 250 de angajați și o cifră de afaceri netă de 40 de milioane euro la nivel mondial, însă pentru aceste companii, normele se vor aplica abia cu doi ani mai târziu decât pentru întreprinderile din cealaltă categorie, mai anunță Vlad Gheorghe.
 • ”Fiecare țară va desemna o autoritate care să supravegheze și să impună sancțiuni – inclusiv amenzi companiilor care nu se supun Directivei. La nivel european, Comisia va înființa o rețeaa acestora pentru o abordare coordonată – traducere: nu poate face fiecare de capul lui ca să rămână doar pe hârtie prevederile astea, noroc cu Uniunea Europeană. Prevederile Directivei vor fi OBLIGATORII odată implementate în legislația fiecărei țări europene, inclusiv România – deci nimeni nu o mai poate da la întors. Vor fi obligatorii, de asemenea, pentru cca 4000 de companii care nu sunt din Uniunea Europeană, dar fac afaceri aici. Din păcate, va mai dura cel puțin încă doi ani până ce toate țările UE vor transpune Directiva și prevederile vor fi respectate”, a mai transmis europarlamentarul USR Vlad Gheorghe.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

 1. Singur, Corporatia e de vina. Ca romanul toata ziua cat e lunga planteaza copaci iar Corporatia vine perfida si ii taie cu joagarul. De aia a ramas romania fara paduri, din cauza de Corporatie.

  • Corporatia exploateaza prostia rrromanului ,avaritia politicianului…o legislatie mai dura ii va impiedica pe toti astia sa puna jos copacii,ramane de vazut cum se va finaliza implementarea „romaneasca”.

  • Absolut corect, bravo. HS nu a taiat niciun copac. Ei doar au CUMPARAT ce au taiat romanii si in special asa-zisii secui in zona respectiva

  • Corporatia (care oricum nu mai are active in romanica deoarece le-a vindut) este vinovata pentru magariile pe care le-a facut cu lemn furat asa cum ar trebui sanctionat si Hornbach care a vindut produse din lemn de la Schweighofer desigur toate cu largul concurs la politicienilor nostri psd-pnl-udmr care au luptat din greu sa favorizeze furtul de lemn din paduri.
   Da anabolizanto, de aia a ramas romanica fara paduri fiindca s-a gasit o corporatie mare care sa cumepre lemn furat, ca daca hotii nu aveau cui sa vinda nu se mai fura atit.
   Pentru relatii despre cum se fura lemn citeste dedspre Verestoy Atilla fost senator udmr supranumit si „drujba lui Dumnezeu”

 2. Se fura ca-n codru! Va spune ceva zicala asta? Spune ca se fura cu voia autoritatilor si cu decenii inaintea sosirii corporatiilor in Romania. Domnilor politicieni nu ne mai jigniti inteligenta aratand cu degetul pe cine nu trebuie. Activitatile private se controleaza de catre autoritati. Functionarii statului sa faca munca de teren.

 3. Te pomenești că de acum înainte ne vor inunda pădurile prin sate și orașe, dacă ”am scăpat” de Schweighofer. de parcă ea tăia pădurile, nu ”fratele codrului”. USR, te-ai ”naționalizat” și tu ?

 4. austriecii au facut miz.erii da sa nu ne amagim…aproape jumatate din familiile din romania se incalzesc cu lemne…‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️😖😖😖😖😖😖…solutia ar fi extinderea retelelor de gaz da cine s-o faca…mafia❓❓❓❓❓❓

  • lemn de vanzare pentru incalzirea gospodariilor a fost tot timpul si va mai fii in continuare, hs timber a cumparat lemon taiat din parc national natural unde potrivit legii e interzisa taierea. cauta sa vezi cat lemn e necesar pt incalzire si cat merge, sau mergea la export

  • Nu mai pune atatea semne ca zice lumea ca-ti fileaza o lampa.

  • bă harape, semnele colorate sint cu un scop…mesajele trebuie sa sara in ochii mafiei, a pr.ostilor si a hotilor din prima…😂😂😂😂😂😂😂😂…io folosesc microprocesoare de trei nano…😉

  • @Alin, bineinteles ca este lemn pentru incalzirea celor 2,7 milioane de gospodarii…dar in mare parte e furat…de firmele primarului,militianului,consilierilor…‼️‼️‼️‼️‼️…altfel oamenii nu si-ar permite sa-l cumpere…daca o gospodarie foloseste doar 10 mc /iarna ai deja 27 milioane mc…☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️…informeaza-te.

 5. Eu aș zice că statul e de vină. Ei dau legi și fac cotă-parte cu firmele private. Și oamenii de rând pierd.

 6. Multa gargara in tara lui papura voda…

 7. …Schweighoffer Holzindustrie cumpără lemnul taiat de mafia padurilor controlată de…Guvern,iar Guvernul ne îmbată cu apă rece că…va schimba tactica,lemnul va fi taiat direct de Guvern.
  …aia’i…!!!

 8. Cumva se scumpeste placajul?Intre timp s-a ieftenit! Trebuie sa-mi fac o rezervă.Mai un coteț,mai un arcaret.
  Directiva asta va fi impusă cu un infringement.Nu stim dacă înainte sau după „dulap”.In orice caz,mai ofera o parghie pentru a-i strange de ouă pe decidentii austrieci,pentru intrarea in Schengen.Cu supraimpozitarea aia mare,pe energie,îi strange Cotroceniul🤣!Am vazut ca aici „se bagă”(pragmatism nu glumă) și politicieni mai „frezati”.
  P.S.Ce mai fac paznicii padurilor?Procesele agresorilor?Dar piata la negru,ca mai cumparau lemne d-astea si industriasii?Sunt gatere,care si acum exporta lemn de esenta tare,sumar fasonat,prin tarile Asiei,mai apropiate sau mai îndepartate.

 9. Foarte bine ! Vedeti ca vor gasi forme noi de praduire si alte interfete ! Incercati -impreuna cu noi- sa repuneti cumva chestiunea si in Bucuresti, unde parca in compensare , PMB nu da in mod aberant autorizatii de defrisare pentru copacii din curtile oamenilor care le distrug casele si gardurile ! Deasemenea , toaletarile care ar trebui facute anual , necesita aprobari in lipsa carora cei mai multi se lipsesc si copacii au de suferit . Ei aproba doar toaletari -pentru copacii care afecteaza casele si gardurile-care sunt foarte costisitoare si nu rezolva afectarea acoperisului caselor decat pentru cateva luni din an…. ( Ex : Eu as vrea sa inlocuiesc 4 corcodusi batrani cu patru fructiferi si e imposibil sa fac asta in curtea mea ! Am la 4 metri de casa un nuc batran cu scorbura si trebuie sa-l las sa cada peste casa …. ) Sunt multe de spus, nu exista o gandire, o abordare corecta si diferita pentru cei care au curti mici, nu exista respect pentru proprietari care sunt tratati de ca si cum ar fi Schweighoferi locali si de fapt nu se manifesta interes real nici pentru copaci ……….

 10. Eu știu că oricum scapaseram de Schweighofer, că plecase din Ro!

 11. Mafia românească e vinovată pentru toate, nu străinii!