G4Media.ro

Scandal privind majorările salariale de la Metrorex. Conducerea a propus suspendarea creșterii.…

Scandal privind majorările salariale de la Metrorex. Conducerea a propus suspendarea creșterii. Sindicatul Liber a refuzat şi a plecat de la negocieri

Conducerea Metrorex a propus, joi, Sindicatului de la metrou (USLM), suspendarea majorării salariale de 18% acordată angajaților la sfârşitul anului trecut, majorare care nu ar fi fost acordată în condiţiile legii, conform Raportului Corpului de Control al ministrului Transporturilor publicat în urmă cu două săptămâni. Sindicatul de la metrou a refuzat şi a plecat de la negocieri, potrivit unui document obținut de Economedia.

„În istoria de 42 de ani de exploatare a metroului Bucureştean nu s-a întâmplat aşa ceva şi nu putem fi de acord cu această propunere de a reduce vreun drept câştigat”, se precizează într-un comunicat USLM (Unitatea Sindicatul Liber Metrou).

Practic, Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020 însă, la negocierile cu sindicatul, fosta conducere de la metrou ar fi prezentat date manipulate astfel încât să se aprobe majorarea cu 18 %.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Avem nevoie de un margaret thatcher sa faca ordine pentru ca nesimtirea la bugetari depaseste orice limita.Metroul nu e facut de mama si tata angajatilor e din banii romaniei , nu va convine salariul mergeti in privat, nu vrem suspendare, vrem taierea salariilor oricum umflate an de an santajand bucurestiul, cine nu ii convine poate sa plece sa vina armata sa conduca metroul pana cand se vor face noi angajari .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.