G4Media.ro

Scandal legat de intrarea turiștilor români în Grecia: Asociația agențiilor de turism…

Scandal legat de intrarea turiștilor români în Grecia: Asociația agențiilor de turism acuză MAE că a difuzat informații greșite despre testarea la vamă. ”Grecia testează la punctele terestre de trecere a frontierei aleatoriu, nu obligatoriu”

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) arată joi că Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis o informație greșită miercuri, când a spus că toți turiștii români vor fi testați automat la intrarea în Grecia. ANAT arată că autoritățile grecești au spus, de fapt, că testarea este aleatorie.

”ANAT roagă Ministerul Afacerilor Externe să fie mai atent și mai responsabil atunci când comunică un anunț important”, arată agențiile de turism într-un comunicat de presă.

”Un anunț publicat ieri, pe site-ul Ministerului român al Afacerilor Externe (MAE) și preluat de mass-media, a generat panică în rândul turiștilor. Anume, că toți turiștii care intră în Grecia, prin punctele de frontieră terestre, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor efectua în mod obligatoriu un test rapid anti-covid. Autoritățile elene nu au făcut un astfel de anunț, ci au precizat că vor fi efectuate teste în mod aleatoriu, așa cum s-a procedat până în prezent și așa cum procedează și alte țări. Probabil că a fost o eroare de traducere pe site-ul ministerului român, însă ANAT solicită o responsabilitate mai mare din partea MAE, mai ales că intrăm în plin sezon turistic și din ce în ce mai mulți turiști români optează pentru Grecia ca destinație. Un astfel de anunț poate declanșa, pe lângă panică, și un val de renunțări sau anulări. Orice anunț tradus eronat poate determina pierderi de neconceput industriei turistice”, mai arată ANAT.

Ministerul de Externe a informat miercuri, într-un comunicat de presă, că testele rapide sunt efectuate ”obligatoriu” pentru toate categoriile de persoane (indiferent de statul de destinație), după intrarea în Grecia.

Întrebați de G4Media.ro joi dimineață care este sursa acestei informații, reprezentanții MAE au declarat că ”informații comunicate au la bază normele publicate în Monitorul Oficial elen”.

Și Ambasada Greciei a anunțat pentru G4Media.ro că testele la graniță nu sunt obligatorii, ci aleatorii.

Foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Da, va rugam sa fiti mai atenti, data viitoare!😁

 2. NU va mirati! In MAE este o inflatie de incompetenti angajati pe pile. Toate porcariile facute de ei nu se vad. Aflati, de exemplu cine este si ce sluga a lui Dragnea si a altora a fost George Ciamba, ambasadorul Romaniei in Anglia si ce sistem de pile a patronat cat era ministru al afacerilor europene. Nimeni nu era numit in functie sau trimis la post fara o aprobare de la acest diplomat securist cu radacini in zona fostei Securitati. Mai nou, incepuse sa promoveze si fetele unor oameni de afaceri. Exemple- Ioana Gheorghias, fiica baronului de la Teldrum, numitul Melku sau alta beizadea a unui libanez, numita Miriam El Hek pe care a numit-o director desi nu merita si nu demonstra prea multa competenta.

 3. Și care-i problema? Au luat o mică țeapă waxerii?
  GHINION!

  • Barbulica Ghighelus plimba capra la Cocarlatii din deal! nu-ti trebuie certificat si nici nu deranjezi pe nimeni! 🙂

  • @muicoană,
   Azi ți-ai trîntit un fel de „nume”? Zi, troll nespălat…?

  • Eu mi-am terminat studiile in dezinformare, mi-am sustinut si teza, iar acum ma pregatesc pentru interviu. Nu am timp sa-ti raspund la toate articolele! Tu tot „frunze la caini tai”?

  • @emoticoano,
   Ție-ți curge saliva pe la colțul botului și visezi „teze”, „licențe”….

 4. ”informații comunicate au la bază normele publicate în Monitorul Oficial elen”.

  Concret, care norme publicate? Faceți trimitere la acele norme. Ce mizeria asta? Subminați credibilitatea statului cu incompetenta asta crasa. Chiar nu realizați? Domnilor guvernanți?

 5. Grecii au cazuri in crestere de la 200 la 600 dupa o saptamana, doua.
  Au descoperit infectii la turisti vaccinati. Grecii trebuie sa testeze obligatoriu pe toata lumea si sa carantineze pe toata lumea, vaccinat sau nu.
  Un studiu al Institutului Pasteur ne spune :”În scenariul prospectiv al Institutului Pasteur, persoanele nevaccinate reprezintă 75% din infectările cu COVID-19″
  Deci infectiile sunt produse de 3 nevaccinati si 1 vaccinat.

 6. :)))))))))))))))))))) Si vaccinati si f…ututi in dos :)))))

 7. Amatorism crras, habarnamism la nivel de instituții de stat tipic sistemului romaneac

 8. Este evident ca baza informării noastre vor rămâne forumurile și nu instituțiile abilitate, pe care se pare ca nu putem pune nici o baza…..