G4Media.ro

Scandal în Ghana după ce un preot tradițional, în vârstă de 63…

Sursa foto: pixabay.com

Scandal în Ghana după ce un preot tradițional, în vârstă de 63 de ani, s-a căsătorit cu o fetiță de 12 ani/ Vârsta minimă legală este de 18 ani, iar căsătoriile tradiționale în care sunt implicați copii nu sunt recunoscute legal

Un influent preot tradițional în vârstă de 63 de ani a stârnit un scandal în Ghana, căsătorindu-se cu o fetiță de 12 ani. Preotul, Nuumo Borketey Laweh Tsuru XXXIII, a căsătorit-o în cadrul unei ceremonii tradiționale care a avut loc sâmbătă, scrie BBC.

În fața criticilor, liderii comunității au declarat că oamenii nu le înțeleg obiceiurile și tradițiile.

Vârsta minimă legală pentru a se căsători în Ghana este de 18 ani, iar prevalența căsătoriilor de copii a scăzut, dar acestea continuă să aibă loc.

Potrivit ONG-ului de campanie globală Girls Not Brides, 19% dintre fetele din țară sunt căsătorite înainte de a împlini 18 ani, iar 5% se căsătoresc înainte de a împlini 15 ani.

Videoclipurile și fotografiile de la evenimentul de sâmbătă, la care au participat zeci de membri ai comunității, au fost distribuite pe scară largă pe rețelele de socializare, stârnind un val de indignare în rândul multor ghanezi.

Sursa foto: Facebook/Ablade Tv Online

În timpul ceremoniei, femeile care vorbeau în limba locală Ga i-au spus fetei să se îmbrace atrăgător pentru soțul ei.

De asemenea, ele pot fi auzite sfătuind-o să fie pregătită pentru îndatoririle de soție și să folosească parfumurile pe care i le-au dăruit pentru a-și spori atracția sexuală pentru soțul ei.

Declarațiile au alimentat indignarea, deoarece au fost percepute ca însemnând că mariajul nu a fost doar ceremonial.

Criticii au cerut autorităților să dizolve căsătoria și să îl investigheze pe preot.

Liderii comunității indigene Nungua, din care fac parte atât fata, cât și preotul, au condamnat opoziția publicului față de căsătorie, spunând că toate criticile „vin dintr-un punct de ignoranță”.

Nii Bortey Kofi Frankwa II, un lider al comunității locale, a declarat că rolul fetei ca soție a preotului este „pur tradiție și obicei”.

El a adăugat că fata a început ritualurile pentru a deveni soția preotului în urmă cu șase ani, dar procesul nu a interferat cu educația ei.

Sursa foto: Facebook/ Ablade TV Online

Se așteaptă ca fata să fie supusă unei a doua ceremonii obișnuite pentru a o purifica pentru noul ei rol de soție a marelui preot. Ceremonia o va pregăti, de asemenea, pentru responsabilitățile maritale, cum ar fi nașterea de copii, a relatat presa locală.

Tsuru este un „Gborbu Wulomo”, sau mare preot tradițional în comunitatea de indigeni Nungua din capitala Accra.

În calitate de lider spiritual, preotul se numără printre cei mai importanți lideri tradiționali ai comunității.

El efectuează sacrificii în numele comunității, se roagă pentru protecția comunității, aplică practicile culturale și conduce ritualurile tradiționale în timpul unor evenimente precum instalarea șefilor tradiționali.

Autoritățile guvernamentale nu au răspuns încă la această căsătorie controversată.

Legislația ghaneză recunoaște căsătoriile tradiționale, dar nu permite căsătoriile de copii sub pretextul culturii sau al tradiției.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Now that’s what we call a pedo. Where’s the guillotine?