G4Media.ro

Scandal de dopaj după Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ștafeta britanică de…

Secțiune susținută de

Scandal de dopaj după Jocurile Olimpice de la Tokyo: Ștafeta britanică de 4x100m pierde medaliile după ce un atlet a fost depistat pozitiv

Atleții reprezentanți ai Regatului Unit vor rămâne fără medaliile de argint câștigate în Japonia, după ce unul dintre alergători a fost depistat pozitiv cu un anabolizant, transmite RFI România.

Proba antidoping B, în cazul sprinterului CJ Ujah, a fost confirmată ca fiind pozitivă. Sportivul fusese deja suspendat provizoriu după ce testul A a ieșit pozitiv la două substanțe interzise: Ostarină și S-23.

Și proba „B” a lui CJ Ujah a fost tot pozitivă, confirmând rezultatul testului antidoping inițial de la Tokyo. Atletul vinovat are 27 de ani

Britanicii vor pierde cu siguranță medaliile.

Interesant este că Ostarina este inclusă pe lista substanțelor anabolice interzise dintotdeauna de Agenția Mondială Antidoping (WADA), iar site-ul UK Anti-Doping (UKAD) precizează că aceasta are „efecte similare cu cele ale testosteronului”.

De asemenea, S23 este un modulator selectiv al receptorilor de androgeni (Sarm), care, potrivit Agenției antidoping din Statele Unite (USADA), are „proprietăți anabolizante similare cu cele ale steroizilor anabolizanți”.

Acest caz a fost trimis acum la Divizia antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care va decide dacă echipa britanică de ștafetă trebuie descalificată.

Amintim, regulile olimpice și mondiale din atletism prevăd că „în cazul în care atletul care a comis o încălcare a regulilor antidoping a concurat ca membru al unei echipe de ștafetă, echipa de ștafetă va fi descalificată automat de la proba în cauză, ducând inclusiv la pierderea tuturor titlurilor, premiilor, medaliilor, punctelor și a banilor câștigați”.

sursa: RFI România

sursa foto: Facebook\ Chijindu Ujah

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. dopajul e omniprezent in sport. daca ar lua ciclismul la puricat la modul totul sau nimic, nu cred ca ar fi multi gasiti nedopati. pur si simplu nu ai cum sa ai performantele alea zi de zi altfel indiferent cat te antrenezi.

  2. la astia in tara, pirateria e motiv de innobilare

  3. Pentru suporterii britanici un alt motiv de a „indragi” altetii de culoare (vezi finala CE fotbal 2020).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.