G4Media.ro

Șase oi au fost salvate dintr-o groapă de 10 metri, formată în…

Foto: Pixabay.com

Șase oi au fost salvate dintr-o groapă de 10 metri, formată în urma unor alunecări de teren/ Operațiunea a durat 5 ore și a fost dificilă din cauza posibilității de surpare a malurilor asupra salvatorilor

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au participat, duminică, la o acţiune foarte dificilă şi riscantă pentru recuperarea unor oi care au căzut la 10 metri sub nivelul solului, într-o groapă formată în urma unor alunecări de teren. Operaţiunea de salvare s-a desfăşurat în condiţiile în care maluri de pământ se puteau surpa în orice moment peste pompieri.

Solicitarea pentru salvarea oilor a venit din partea unui cioban care a anunţat, la 112, că în timp ce se afla cu o turmă de 450 de ovine în localitatea Ştefan cel Mare, sat Viişoara, şase dintre animale au căzut într-o groapă formată ca urmare a alunecărilor de teren.

Salvatorii ajunşi la faţa locului au constatat că oile se aflau în subteran, la o adâncime de aproximativ 10 metri. În condiţiile în care acţiunea de anunţa una extrem de dificilă, numărul forţelor de intervenţie a fost suplimentat progresiv.

„Primul echipaj ajuns la locul indicat anunţa o intervenţie ce urma a fi extrem de dificilă, din cauza terenului abrupt şi greu accesibil. De asemenea, menţionăm că a existat riscul ca în orice moment, pământul să se prăbuşească peste alpiniştii coborâţi în subteran. Cu toate acestea, nicio provocare nu poate sta în faţa salvatorilor noştri. Ştiu că fiecare suflet contează, aşa că au acţionat cu profesionalism şi cu aceeaşi determinare şi speranţă, pe întreg parcursul celor cinci ore, cât a durat intervenţia”, menţionează oficialii ISU Bacău.

Acţiunea de salvare a fost coordonată de inspectorul şef al ISUJ Bacău, colonelul Ovidiu Cărăşel, şi, având în vedere gradul de pericol, a fost activată grupa operativă care s-a deplasat la faţa locului.

La finalul operaţiunii care a durat cinci ore, pompierii băcăuani au reuşit să scoată la suprafaţă, în viaţă, toate cele şase oi.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...