G4Media.ro

Șapte membri CSM îi cer vicepreședintelui Solomon să convoace plenul în locul…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Șapte membri CSM îi cer vicepreședintelui Solomon să convoace plenul în locul lui Bogdan Mateescu pentru ocuparea postului Marianei Ghena: ”Funcția de președinte nu este ocupată potrivit Constituției”/ Magistrații cer alegeri pentru restul de mandat

Șapte membri CSM îi cer vicepreședintelui instituției, procurorul Nicolae Solomon, să convoace plenul Consiliului în locul președintelui interimar, judecătorul Bogdan Mateescu.

Convocarea plenului se impune pentru ocuparea postului rămas vacant după retragerea judecătoarei Mariana Ghena. Magistrații cer organizarea de alegeri pentru restul de mandat rămas până la expirarea termenului de 6 ani.

Judecătorii și procurorii semnatari ai scrisorii îi cer acest lucru vicepreședintelui CSM invocând faptul că ”funcția de președinte nu este ocupată potrivit Constituției și legii”.

Demersul magistraților este asumat de judecătorii Andrea Annamaria Chiș, Gabriela Baltag, Evelina Mirela Oprina și Mihai Andrei Balan și procurorii Tatiana Toader, Cristian Mihai Ban și Florin Deac.

 • ”Vă reiterăm solicitarea de a dispune convocarea de îndată a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii în vederea declanșării alegerilor pentru restul de mandat rămas până la expirarea termenului de 6 ani pentru ocuparea locului de judecător devenit vacant aferent înaltei Curți de Casație și Justiție. Precizăm că obligația legală de a convoca Plenul CSM vă revine dumneavoastră, în temeiul art. 24 alin. (5) din Legea nr. 317/2004, având în vedere că la nivelul Consiliului Superior al Magistraturii funcția de președinte nu este ocupată potrivit Constituției și legii, mandatul fostului președinte expirând la data de 6.01.2022”, se arată în scrisoarea celor șapte judecători și procurori transmisă vicepreședintelui CSM, Nicolae Solomon.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. O să voteze românii masiv împotriva PSD, pentru a opri asemenea practici? Nu. Atunci de ce le-ar păsa de Constituție?

 2. S-au dus toate pe apa sambetei: si Justitie si Economie si PNRR si guvernare!
  TOATE!!!!
  Prezidentul Haos s-a ascuns de tot, nici la Biserica nu mai merge Duminica cu consoarta, dupa ce l-au huiduit sibienii prin Noiembrie!!!
  Dle Haos, ce va mai face statul de drept?!!!
  Dar Romania Educata!?
  S-au dus toate pe apa sambetei!!!

 3. Si ce a făcut vicepreședintele? Și-a luat concediu de odihnă.
  Metode nedemocratice, de șmecherie, evitare a răspunderii, lașitate…