G4Media.ro

Şapte intervenţii ale jandarmilor în 48 de ore pentru îndepărtarea urşilor din…

Şapte intervenţii ale jandarmilor în 48 de ore pentru îndepărtarea urşilor din staţiunile de pe Valea Prahovei

Jandarmii prahoveni au avut, în ultimele două zile, şapte intervenţii pentru îndepărtarea unor urşi care au coborât în staţiunile de pe Valea Prahovei, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat emis, joi, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, localnicii au apelat numărul de urgenţă 112 pentru a solicita sprijinul autorităţilor pentru îndepărtarea mai multor urşi care au fost văzuţi în staţiunile Sinaia şi Buşteni.

Şeful IJJ Prahova, Liviu Coman, a precizat că cele şapte intervenţii au vizat îndepărtarea animalelor atât din curţi ale cetăţenilor, cât şi de pe străzi şi de la containere ale unor blocuri.

„În situaţia în care semnalaţi prezenţa unui urs, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia; să nu vă apropiaţi de el pentru a face fotografii; să nu îl hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să faceţi zgomot, gălăgia sperie ursul şi astfel poate fi ţinut la distanţă; să nu vă bazaţi că este suficientă distanţă până la urs şi să vă îndepărtaţi de el; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi. Important: solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”, se precizează în comunicatul citat.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Pui niste mere intr-o plasa neimblanzita si gata.

  2. Indepartati usii ca de maine se intorc bizonii!

  3. Nu inteleg de ce nu se pune de mancare ursilor in locuri greu accesibile turistului sau nepermise turistului pentru a-l obisnui sa nu mai coboare!

    odata invatat cu alimentele omului si mai ales cu mirosurile lor, greu se poate dezvata! ursul are o memorie a mirosului fenomenala!

    • Singura varianta este sa nu fie resturi de alimente lasate de turisti. Greseala s-a facut de mai demult cand puii de urs orfani erau hraniti de oameni si apoi lasati in libertate la maturitate, cu gusturile gata deprinse.

    • Crezi ca padurarul nu are animale de crescut acasa? Doar nu e prost sa mearga pana la cucuietii din munte, odata le goleste in valaul porcilor de acasa si gata treaba!

  4. Aseara am avut un urs in curte.Pana n-am dat o pocnitoare n-a plecat!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.