G4Media.ro

Șapte consilieri dintr-o comună din Bacău, excluși de justiție din consiliul local…

Sursa foto: Pixabay

Șapte consilieri dintr-o comună din Bacău, excluși de justiție din consiliul local / Cei 5 consilieri USR și 2 ALDE au absentat nemotivat de la mai multe ședințe

Pe 15 septembrie 2022, prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel, a semnat ordinele de încetare a mandatelor pentru 7 consilieri locali din Cleja, județul Bacău, aceștia au contestat în justiție decizia, iar acum au pierdut definitiv la Curtea de Apel Albă, anunță Bacău.net.

Decizia prefectului a venit după ce aceștia au boicotat activitatea de CL, absentând nemotivat, în intervalul 31 mai – 31 august, la ședințele de Consiliu Local. Este vorba despre 5 consilieri USR și 2 ALDE.

În această perioadă au fost convocate 7 ședințe ordinare și extraordinare, absența nemotivată a consilierilor locali punând CL Cleja în imposibilitatea de a-și desfășura activitatea, acuza prefectul.

Curtea de Apel Suceava, unde cauza a fost strămutată, a respins recursul declarat de consilieri.

„Decizia definitivă a instanței sucevene dă dreptate demersului Instituției Prefectului – Județul Bacău şi deschide calea finalizării unei telenovele administrative în care şicanele repetate ale celor 7 consilieri (5 USR, 2 ALDE) au blocat activitatea administrației locale de la Cleja mai bine de jumătate de an, timp în care comună a ratat mai multe oportunități, inclusiv obținerea de fonduri europene din cauza nedepunerii aplicațiilor prin care UAT putea obține aceste finanțări”, a transmis prefectul județului Bacău, Lucian Bogdănel.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. @Xman – Da’ stirea ai citit-o? Ai inteles subiectul? Nu prea, din cate vad.

  2. Ordine de la partid! Asa se intampla cand judeci cu capul altcuiva!!!! Nu ca respectivii ar fi fost vreun „Einstein”…….. Acum au mai mult timp de ….. agricultura de subzistenta!