G4Media.ro

Șapte ani de la anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă / Ministerul…

Șapte ani de la anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă / Ministerul român de Externe: Susţinem cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) afirmă că România va susţine în continuare integritatea teritorială a Ucrainei, relatează Agerpres.

„Continuăm să susţinem cu fermitate suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Anexarea Crimeei este o încălcare a dreptului internaţional”, este textul publicat pe contul de Twitter al MAE, alături de mesajul Înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, din partea UE, la şapte ani de la anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă.


„După şapte ani de la anexarea ilegală şi violentă a Republicii Autonome Crimeea şi a Sevastopolului de către Federaţia Rusă, Uniunea Europeană rămâne neclintită în ceea ce priveşte angajamentul său faţă de suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional”, se arată în mesajul Înaltului Reprezentant, transmis joi.

În acest context, UE reiterează că nu recunoaşte anexarea Crimeei şi Sevastopolului şi „continuă să condamne încălcarea dreptului internaţional”.

„Acest lucru continuă să fie o provocare directă a securităţii internaţionale, cu grave implicaţii pentru ordinea legală internaţională ce protejează integritatea teritorială, unitatea şi suveranitatea tuturor statelor”, afirmă reprezentanţii UE, care vorbesc şi de „militarizarea crescută a peninsulei (Crimeea – n.r.) de către Federaţia Rusă”.

Anexarea ilegală a Crimeei şi Sevastopolului este comemorată în Ucraina pe 26 februarie, aminteşte comunicatul reprezentanţilor UE.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Poate recupereaza si altii Chilia, cand o sa le creasca ouale.

  2. Deci, Basarabia si Bucovina tot la ei rămâne? Cu tot cu limba romana interzisa? Nice.

  3. „Sustinem integritatea Ucrainei si ne pare rau ca nu am cedat Delta Dunarii, Maramuresul istoric, sudul Bucovinei si restul Moldovei, macar pana la Siret.”

    • politically corect asa suna declaratia… oricum Romania nu are acordul Germaniei sau SUA sa supere vecinu ucrainian care colabora perfect cand era vorba de Tiraspol.

    • De ce au permis tradatorilor de la noi care tot ordonau retrageri din Transnistria in timpul razboiului sa ramana in sistem si sa ajunga generali si politicieni sau afaceristi? Ăia sunt KGB/GRU 100% ! Din cauza tradatorilor s-a pierdut razboiul ala! Apoi au intrat rusii cu armata a 14-a si cred ca au obtinut si statut de ”peacekeepers”. Complicat. Un Konigsberg/Kaliningrad in flancul sudic.😤😩

  4. Anexare prin referendum,au uitat sa spuna cei din UE.

  5. Ce milă pentru Ucraina. Dar pentru Maramureșul de nord, Bucovina de Nord, Ținutul Hertei, Chilia….nu aveți compătimire?

  6. Adica Romania recunoaste raptul teritorial al celor cele 3 judete sudice din Basarabia?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.