G4Media.ro

Sancțiuni comerciale impuse de SUA unor entități din China, complice la încălcarea…

Sancțiuni comerciale impuse de SUA unor entități din China, complice la încălcarea drepturilor omului şi abuzuri comise în campania împotriva etnicilor uiguri, kazahi şi altor membri ai minorităţilor musulmane din regiunea autonomă uigură Xinjiang

SUA a impus sancțiuni comerciale unui număr de nouă entități/firme din China, pentru că s-ar face vinovate de complicitate la încălcarea drepturilor omului ale minorităţii uigure din China, relatează Agerpres.  Sancţiunile intervin într-un context de tensiuni diplomatice între Beijing şi Washington

Este vorba despre un institut ştiinţific din cadrul Ministerului chinez al Securităţii, precum și de opt firme care au fost plasate pe o listă neagră a Washingtonului.

Administraţia Trump le-a impus „restricţii de acces la tehnologia americană”, a transmis printr-un comunicat Departamentul Comerţului.

Documentul a reamintit că, în octombrie, Statele Unite au plasat deja pe această listă 28 de organizaţii guvernamentale şi comerciale chineze, reproşându-le că sunt implicate în campania de represiune dusă de autorităţi în special împotriva minorităţii musulmane uigure.

„Aceste nouă entităţi sunt complice la încălcarea drepturilor omului şi abuzuri comise în campania de represiune, de detenţie arbitrară în masă, de muncă forţată şi supraveghere cu tehnologie de vârf împotriva etnicilor uiguri, kazahi şi altor membri ai minorităţilor musulmane din regiunea autonomă uigură Xinjiang”, a subliniat vineri comunicatul.

Washingtonul, ca şi numeroase organizaţii de apărare a drepturilor omului, acuză China că ţine închişi peste un milion de membri ai acestei minorităţi musulmane în „lagăre de reeducare” din regiunea de nord-vest a ţării.

Beijingul dezminte această cifră şi vorbeşte despre centre de pregătire profesională, destinate să ajute populaţia să îşi găsească un loc de muncă şi să îndepărteze astfel tentaţia islamismului şi terorismului.

Sursa Foto: Michael Wong (radiochisinau.md)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Americlocii delireaza, sunt ca violoniști de pe Titanic care se scufunda și ei cantau, a apus vremea lor, știu ca le e greu sa se obișnuiască cu ideea dar asta e, mai bine sa își vadă de obezii lor care mor ca muștele de covid!

  2. Tu ai habar despre ce atrocități este vorba sau comentezi să te aflii în treabă?

    • Interesant,americanii nu mai pot de musulmanii uiguri, dar ii macelaresc la greu pe aia din Iraq, Afganistan, Siria… În Arabia Saudită n-o fi genocid? Nu, nu!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.