G4Media.ro

UPDATE: Sanador anunță că autoritățile vor deconta testarea pentru pacienții cu bilet…

UPDATE: Sanador anunță că autoritățile vor deconta testarea pentru pacienții cu bilet de trimitere de la medicul epidemiolog. Cei fără bilet se pot testa de coronavirus cu plată

UPDATE: Sanador anunță pe Facebook că, urmare a recentei decizii a autorităților de a deconta testarea SARS-COV-2 din bugetul CNAS tuturor pacienților cu BILET DE TRIMITERE de la medicul epidemiolog, aceste testări se pot face acum fără plată la SANADOR. Pentru toți ceilalți care doresc să facă testarea, fără a avea BILET DE TRIMITERE, o pot face cu plată”.

Articol inițial: Sanador susține că a făcut demersuri fără succes să intre în programul național prin care pacienții nu trebuie să plătească pentru testarea de coronavirus, după ce a anunțat că începând de vineri face teste contra cost pentru COVID-19. Sanador a precizat că a făcut gratuit sute de testări, dar acesta este un proces extrem de costisitor pe care nu îl mai poate susține.

Compania a precizat că a făcut „toate demersurile necesare către Ministerul Sănătății pentru a intra în Programul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile Prioritare”, pentru ca pecienții asigurați să nu plătească testarea.

Programul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile Prioritare este un program al Ministerului Sănătății prin care sunt decontate echipamentele și materialele necesare spitalelor care sunt incluse în acesta, cum ar fi dotarea cu aparate de testare și kituri pentru coronavirus.

Precizările Sanador:

Sanador a efectuat gratuit, susținand din fonduri proprii, sute de testari. Este un proces extrem de costisitor, pe care nu-l mai putem sustine.

De asemenea, am facut toate demersurile necesare catre Ministerul Sanatatii pentru a intra în Programul National de Supraveghere si Control a Bolilor Transmisibile Prioritare. Am dorit si dorim in continuare ca pacientii asigurati sa beneficieze de testare fara plata.

Mentionam ca incasarile sunt folosite pentru acoperirea costurilor cu personalul specializat, alocat exclusiv acestui scop, dar si pentru echipamente, dezinfectanti si achizitia de noi kituri. Dorim cu putere sa venim in sprijinul oamenilor si, in acest sens, am pus la dispozitie spatii si aparatura, am suplimentat rigorile in privinta igienei, controlului si a triajului.

Credem ca, in acest context unic de pandemie, orice actiune este importanta.

Ramanem deschisi la orice colaborare pentru a usura situatia oamenilor care au nevoie de testari.

Citește și 

O companie privată de servicii medicale din București anunță că face, contra cost, teste la cerere pentru coronavirus

Grupul de comunicare strategică a anunțat, vineri, că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste pentru coronavirus, din care 40 în unități medicale private.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Felicitări Sanador! Cine știe să facă marketing eficient, culege roade după pandemie.

 2. Este vorba de compania Sandoz, nu de dl. Sandor. ?

 3. nu se vede clar nr masinii pana acolo

 4. Cum a obtinut Sanadorul aceste teste de coronavirus, in timp ce statul nu are teste, este o mare intrebare. Domnul Costache ar trebui sa ofere o explicatie de unde are Sanador acele teste si cum se poate testa domnul Chirica cand are dansul chef, in timp ce pentru cei care au cu adevarat nevoie, acel test este indisponibil.

  • 1. Sanador a cumparat acele teste pe banii lor. De unde? De pe piata internationala, cel mai probabil din Coreea de Sud. Au voie sa cumpere orice pe banii lor.
   2. Spitalele de stat nu au acele teste fiindca nu le-au cumparat. De ce? Din tembelism. Sau poate din lipsa de fonduri. Nu Sanador este vinovat pentru tembelismul spitalelor de stat. Si nici pentru saracia lor.
   3. Chirica se testeaza des fiindca, probabil, vine in contact zilnic cu multe persoane . Nu ca n-ar fi si ipohondru. Cine-i faciliteaza aceste testari zilnice nu putem sti , deocamdata. Dar si daca am sti n-avem convingerea ca e o informatie formidabil de interesanta. Sunt banditi mai mari in tara asta.

   In treacat fie spus, se descifreaza o anume IRITARE in comentariul tau fata de initiativa Sanador de a testa pe oricine doreste acest lucru. Convinge-ne tu ca e mult mai benefic pentru o persoana ca ALTII sa decida daca poate fi testata sau nu. Nu simpla ei dorinta de a dobindi liniste si siguranta.

 5. Germania testează la greu. Tot aici am găsit articolul. Nu am auzit până acum că în vreun european poți fi testat in companii private contracost. Știe cineva care e situația în sensul ăsta? Mă îndoiesc că în Germania testele se fac contracost. Unde găsești un medic epidemiolog sa îți de-a o trimitere? Ce bătaie de joc.

  • De unde ai tras concluzia ca in Germania sau in UE spitalele sunt toate de stat si ca si-au rezervat monopolul tuturor testelor si analizelor? Atita timp cit exista o sumedenie de clinici si spitale private , cine cu ce drept le-ar putea interzice o prestatie intru totul pe profilul lor? Iar daca au dreptul sa ofere acea prestatie au si dreptul de a cere bani pe ea, fiindca ele traiesc din incasari nu din mila publica.

 6. Nu va mai satura Dumnezeu!

 7. Si uite asa in zilele urmatoare compania va fi rechizitionata si testarile se vor face gratis 🙂

 8. Totusi problema era daca sunteti ACREDITATI sa faceti aceste teste si nu daca sunt decontate de CNS sau platite de cetateni. Strainu Cercel ,CARE FACE PARTE DIN ACEL ORGANISM care ar fi trebuit sa faca acreditatrea spune ca el NU STIE ca SANADOR sa aiba acreditarea. Pt ca prin acreditare se constata si daca CIRCUITUL celui testat n clinica este SAFE,adica nu exista pericolul ca el sa infecteze ,sau sa fie infectat in SANADOR. De asemenea KITURILE rapide pe care le au NU DAU GARANTIA CA REZULTATUL ESTE REAL,adica facand testul in perioda de incubatie acesta iese negativ,desi subiectul este purtator de virus si CONTAMINANT pt cei cu care intra in contact.Nimic din ce i se imputa SANADOR nu primeste raspuns in aceasta postare.

  • Stai linistit. Sanador este un spital privat si in Laboratorul sau Central, printre multe alte departamente are si Departamentul de Biologie Moleculară. Acest departament este compartimentat și dotat conform reglementărilor GLP în biologia moleculară si include: extractor automat de acizi nucleici Abbott si SeeGene, sistem de real – time PCR Abbott și Biorad, aparat Applied Biosystems GeneAmp 9700 pentru amplificarea acizilor nucleici prin PCR standard, Blotter Roche pentru hibridizarea automată pe stripuri, citometru în flux FlowCytoGen mRNA Analyzer si hote cu flux laminar clasa I de protecție microbiologică. Testele de COVID-19 le face cu sistemul de timp real – PCR Abbott, printre altele.
   Laboratoarele Sanador au acreditare RENAR conform standardului SR EN ISO 15189:2013 .
   Că nu stie dl Adrian Streinu Cercel despre acreditarea Laboratorului Sanador este scuzabil, domnia sa nelucrind la RENAR ci la Spitalul Matei Bals. Asta si daca excludem un oarece sentiment de invidie profesionala pentru forta financiara si capacitatea organizatorica a Spitalului Sanador, chiar daca in trecut Spitalul s-a remarcat si prin unele esecuri .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.