G4Media.ro

Salvini și Orban se întâlnesc la Budapesta pe 2 mai pentru a…

Salvini și Orban se întâlnesc la Budapesta pe 2 mai pentru a discuta o eventuală cooperare la alegerile europarlamentare

Vicepremierul italian, Matteo Salvini, care mai îndeplineşte şi funcţia de ministru de interne, va efectua o vizită la Budapesta pe 2 mai pentru a discuta cu premierul Viktor Orbán înainte de alegerile europarlamentare, care vor avea loc în perioada 23-26 mai, despre o posibilă cooperare în cadrul noului Parlament European, informează ziarul ungar Magyar Nemzet, citat de Rador.

Liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga, anti-imigraţie, va fi primit de Viktor Orbán la gardul de securitate ridicat de Ungaria la frontiera cu Serbia, dar – potrivit informaţiilor sursei amintite – Matteo Salvini va avea o întrevedere şi cu ministrul ungar de interne, Sándor Pintér. Politicianul italian a anunţat deja cu câteva zile în urmă că la începutul lunii mai va merge la Budapesta, iar vineri partidul Liga a confirmat printr-un comunicat efectuarea acestei vizite de către Matteo Salvini.

Potrivit cotidianului italian Corriere della Sera, efectuarea acestei vizite înseamnă că Matteo Salvini nu a renunţat la ideea de a-l convinge pe Viktor Orbán ca FIDESZ să adere la noul grup politic din Parlamentul European. În data de 8 aprilie, Matteo Salvini a anunţat la Milano că a fost constituit un nou grup politic european, Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor, la care au aderat: Partidul Libertăţii din Austria, partidul francez Adunarea Naţională, condus de Marine Le Pen, Alternativa pentru Germania (AfD), Partidul Finlandezilor şi Partidul Popular Danez.

Matteo Salvini a declarat că Liga şi aliaţii săi vor să salveze Europa, vor ca Uniunea Europeană să fie guvernată de popoarele europene, şi vor, de asemenea, să îi înlocuiască pe birocraţii de la Bruxelles care „au îngropat visul european”. Oficialul italian a recunoscut că între partidele Alianţei Europene, condusă de Liga, există diferenţe, însă fiecare dintre aceste partide îşi întemeiază politica pe identitate. Printre interesele comune, vicepremierul italian a amintit apărarea frontierelor şi combaterea terorismului.

„Noi reprezentăm o alternativă faţă de cei care au condus Europa în ultimele decenii; Guvernarea asigurată de Partidul Popular European şi Partidul Socialiştilor Europeni a generat numai sărăcie, dispute şi un vid de securitate”, a subliniat Matteo Salvini.

Răspunzând la o întrebare, Salvini a precizat că la Alianţa Europeană a Popoarelor şi Naţiunilor vor adera şi FIDESZ şi partidul spaniol Vox. „Vom discuta cu ungurii, cu spaniolii, cu polonezii şi cu suedezii, însă un lucru este sigur, şi anume că nu vom guverna UE împreună cu socialiştii, iar în ceea ce priveşte pe cei din PPE, ei trebuie să decidă dacă vor să fie împreună cu socialiştii sau vor o schimbare şi vor veni cu noi”, a afirmat Matteo Salvini.

Cotidianul Corriere della Sera mai menţionează că politicianul italian este sigur în privinţa colaborării cu FIDESZ, cu toate că partidul ungar, aflat la guvernare, a semnalat că deocamdată îşi imaginează viitorul în cadrul Partidului Popular European, în pofida faptului că statutul de membru al FIDESZ în acest grup politic al fost suspendat.

Ediţia italiană a portalului de ştiri Huffington Post a menţionat: Salvini vrea să îşi exercite influenţă în viitorul Parlament European, şi se bazează şi pe ajutorul lui Viktor Orbán chiar şi în condiţiile în care FIDESZ va rămâne în Partidul Popular European. „Viktor Orbán este în stare să schimbe direcţia PPE de la centru spre dreapta, ceea ce a şi făcut-o, parţial”, mai scrie sursa citată.

De menţionat că Viktor Orbán a fost primit de Matteo Salvini la sfârşitul lunii august a anului trecut, la Milano. Despre întâlnire politicianul italian a spus atunci că această vizită va demara un proces în vederea creării unei noi Europe.

După această vizită, premierul ungara a declarat: „Ungaria este atacată fiindcă a demonstrat că graniţele pot fi apărate. Misiunea lui Matteo Salvini este de a dovedi că imigranţii pot fi opriţi chiar şi pe mare”. Cei doi politicieni au fost de acord că azi în Europa cea mai importantă chestiune este migraţia, iar în acest sens Roma şi Budapesta sunt aliaţi.

Sursa: Magyar Nemzet/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănculescu/ Sursa Foto: Facebook

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.