G4Media.ro

„Salvați Copiii” a mobilizat 300.000 de lei pentru echiparea Institutului de Urgență…

„Salvați Copiii” a mobilizat 300.000 de lei pentru echiparea Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș

Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș a accesat mecanismul de echipare a spitalelor din România creat de „Salvați Copiii” în lupta contra pandemiei, iar organizația a reușit să aloce fondurile necesare și să pună de îndată la dispoziția medicilor echipamente și aparatură medicală vitale, în valoare totală de 300.000 lei.

Potrivit reprezentanților organizației „Salvați Copiii”, au ajuns la Spitalul din Târgu Mureș, centru medical de excelență și care realizează intervenții chirurgicale de o complexitate mare, următoarele echipamente medicale:

  • Echipamente de protecție (500 de măști FFP2, 6.500 de măști în trei straturi, 100 de viziere, 10.000 de mănuși, 2.500 de halate de tip vizitator, 4.000 de halate chirurgicale, 420 de combinezoane de protecție, 50 de perechi de botoși lungi, 3.000 de tablete de cloramină, 40 l dezinfectant Septol, 20 l detergent eco) – 204.071 lei;
  • Mașină de spălat pardoseli-dezinfectat-aspirat BD 38/12 C Bp Pack, ce ajută la decontaminarea și dezinfectarea suprafețelor, având un spectru larg de acțiune – 16.029 lei;
  • Mașină de spălat pardoseli-dezinfectat-aspirat BD 43/25 C Bp Pack, ideală pentru decontaminarea și dezinfectarea suprafețelor – 23.715 lei;
  • Aspirator cu aburi care oferă curățare cu abur, dezinfectare, aspirare și uscare într-o singură procedură – 2.634 lei;
  • Sistem de ecografie portabil cu 2 traductoare, cu toate tehnologiile de scanare și procesare a informațiilor înglobate în interiorul traductoarelor, cu posibilitatea de conectare la dispozitive Android. Acesta este un sistem de inovație în imagistica cu ultrasunete, ajutând la luarea deciziilor în cel mai scurt timp posibil – 53.550 lei.

”Imediat ce echipa de medici coordonată de Prof. Dr. Horaţiu Suciu ne-a cerut ajutorul, am activat fondul de urgență pe care l-am deschis pentru echiparea spitalelor. Am reușit să mobilizăm resurse și să punem la dispoziția spitalului echipamente de protecție și aparatură medicală de care avea atâta nevoie. E responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne protejăm medicii, să construim împreună un zid la adăpostul căruia ei să ne poată salva viețile”, a transmis Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al organizației Salvați Copiii România, într-un comunicat de presă.

Numărul mare de intervenții chirurgicale dificile realizate la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș – cele mai multe din țară – transformă echiparea spitalului cu tot ceea ce este necesar protecției în fața unui virus atât de agresiv, într-o prioritate, au mai transmis reprezentanții organizației.

”În România continuă să se nască copii cu malformații cardiace congenitale grave și singura lor șansă reală la viață este de a fi operați la Târgu Mureș, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant. Acești copii nu mai pot fi trimiși pentru operație în alte țări, nu mai pot veni echipe de medici străini, șansa lor este la Târgu Mureș, în mainile unor specialiști de excepție pe care am onoarea să ii coordonez în mod colegial. În contextul pandemiei, echipa de medici are nevoie de aparatură medicală și echipamente de protecție pentru a sta alături de aceste suflete greu încercate încă din primele zile de viață. Inima copiilor continuă să bată la Târgu Mureș și mulțumim Salvați Copiii și tuturor celor care ne-ați sprijinit prin donații până la acest moment, vă apreciem efortul și vă suntem pe deplin recunoscători!”, a explicat Prof. Dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

Salvați Copiii România a activat mecanismul de urgență pentru echiparea a peste 50 de spitale din România, iar 17 dintre acestea au primit deja echipamente și aparatură performantă, în valoare de 400.000 euro. Peste 2.700 de cadre medicale din sistemul sanitar au fost astfel sprijinite în lupta contra pandemiei, iar 59.839 de echipamente și materiale medicale indispensabile au ajuns la spitale din București și din 10 județe: Brașov, Arad, Alba, Sălaj, Galați, Vrancea, Suceava, Sibiu, Caraș-Severin și Botoșani.

În perioada următoare vor primi echipamente de protecție și aparatură medicală (ventilatoare, termometre no-touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:

• Spitalul Județean Cluj-Napoca – Neonatologie I

• Spitalul Județean Cluj-Napoca – Neonatologie II

• Spitalul Județean Cluj-Napoca – Secția ORL

• INSMC – Maternitatea Polizu

• Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București

• Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino”

• Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu

• Maternitatea Giulești

• Spitalul Clinic Filantropia

• Spitalul Clinic Malaxa

• Spitalul Județean Reșița.

Organizația a anunțat că până acum au fost colectate fonduri totale în valoare de 358.791 euro, prin solidaritatea în principal a următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, GSK, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Libris.ro, Pfizer, Kimberly-Clark, Alliance Healthcare România și Asociația Club Sportiv „RO Club Maraton”. DPD România asigură transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 91.098 euro provine din donațiile persoanelor fizice care au vrut să sprijine efortul medicilor.

La nivel local, în județul Mureș, s-au strâns fonduri totale în valoare de 91.270 lei, din care: 82.000 lei de la persoane juridice: Unitatea Administrativ Teritorială și Consiliul Local Gurghiu, Cozma și Rîciu, Societățile Comerciale: Instgaz SRL, Las Prom SRL, Reichon SRL și Trovainstal SRL și 9.270 lei din donațiile persoanelor fizice. De asemenea, Suciu Adriana Tatiana- Birou Expert Contabil – a oferit 20 de bucăți de combinezoane de protecție de unică folosință, iar Europa DNS a susținut campania din social media.

Fondul de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical rămâne deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine întărirea sistemului medical românesc.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Sursa foto: Salvați Copiii România

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Felicitari, bravo !