G4Media.ro

Salvamontiștii din Maramureș au salvat un bărbat de 64 de ani care…

Sursa foto: Unsplash/ Thomas Bormans

Salvamontiștii din Maramureș au salvat un bărbat de 64 de ani care a plecat la cules de ciuperci și a căzut într-o râpă

Salvamontiştii din judeţul Maramureş au intervenit, duminică, pentru a salva un bărbat de 64 de ani care a plecat să culeagă ciuperci în pădure, dar a alunecat şi a căzut într-o râpă. Strigătele bărbatului au fost auzite de un turist care a alertat autorităţile.

Salvamont Maramureş a fost alertat, duminică, să intervină iniţial pentru salvarea unei femei care plecase în pădure după ciuperci şi s-a rătăcit. Însă aceasta a reuşit să revină la maşina personală, fără a mai avea nevoie de intervenţia salvatorilor.

Ulterior, Salvamont Maramureş a fost solicitat să intervină pentru salvarea unui bărbat, plecat şi el tot la cules de ciuperci în pădure.

”După apelul de dimineaţă care ne anunţa despre o persoană de sex feminin aflată la cules ciuperci, rătăcită în pădurea din apropierea comunei Băiţa, judeţul Maramureş, persoană care ulterior s-a reîntors la maşina personală fără a mai avea nevoie de intervenţia salvatorilor a urmat un nou apel 112. Apelantul ne-a anunţat despre faptul că în zona Poiana Boului , Baia Sprie, judeţul Maramureş se află un bărbat căzut, conştient care solicită intervenţia salvatorilor. Bărbatul în vârstă de 64 ani cu afecţiuni medicale, aflat la cules ciuperci a alunecat şi a rămas căzut în zona menţionată mai bine de o oră până un turist aflat în zona a auzit strigăte”, transmite Salvamont Maramureş.

Salvatorii montani aflaţi în zonă cu o echipa de patrulare preventivă au ajuns repede la bărbatul căzut, după primirea alarmei şi l-au coborât pe acesta până la echipajul medical al Ambulanţei Matamures sosit în sprijin cu ajutorul targii UT2000.

Bărbatul a fost preluat şi transportat la UPU Baia Mare pentru investigaţii.

sursa: News.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. exact poza cu amanita muscaria trebuia pusa 😉

  2. S-a gandit ce s-a gandit redactoru si ce poza sa puna el ? In loc sa puna o poza cu lupu si scufita rosie care se intalnesc la cules prin padure, a pus o poza cu o ciuperca otravitoare !!
    Sau putea sa puna poza cu rapa in care a cazut, sau cu nenea de 64 de ani pe patul de spital, sau o poza cu doctorita care il ingrijea…. Asa a ales o ciuperca. Multa scoala sa devii redactor pe aici.