G4Media.ro

Salvamontiştii anunţă ”număr îngrijorător de mare” de evenimente pe munte: 31 de…

Salvamontiştii anunţă ”număr îngrijorător de mare” de evenimente pe munte: 31 de intervenţii, cele mai multe în Buşteni / 43 de persoane salvate

Salvamont România anunţă că, sâmbătă, s-a înregistrat un ”număr îngrijorător de mare” de evenimente pe munte, echipele având 31 de intervenţii, cele mai multe în Buşteni, transmite News.ro

”Zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi sa intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane”, anunţă, duminică, Salvamont România.

Sursa citată a precizat că, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 31 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor.

Cele mai multe intervenţii – respectiv 7 – au avut salvatorii montani din Buşteni.

”În cazul acestor intervenţii au fost salvate 43 de persoane, 7 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia au mai primit 21 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană.

Salvatorii montai fac, din nou, apel la reducerea numărului de accidente pe munte.

”Fiţi alături de Salvamont în Proiectul „-1” , derulat pe parcursul întregii luni august, luna cu cele mai multe şi cele mai dificile accidente din an”, cer salvamontiştii care vor ca numărul accidentaţilor să fie cu cel puţin unu mai mic decât în august 2021.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Turismul in crestere si autoritatile incompetente care dau vina pe turisti, incapabile sa informeze, sa marcheze bine trasee – unele din principalele cauze. Cand iti vine un turist care 99% din timp e intre betoanele orasului, sigur niste mici ponturi despre trasee sunt binevenite. Doar ca autoritatile nu au pe lista asa ceva.

  • Functioneaza RO-Alertul si ne anunta cu „Ursuu baaaa!” doar asa inteleg meltenii nostri…
   Turistul trebuie sa isi pazeasca fundul ca in baza autoritatilor sigur cade in groapa.
   A cazut, selectie naturala.

  • Traseele sunt bine marcate, mai ales in Bucegi, doar ca acum e plin de teribilisti si inconstienti care cred ca un traseu de munte este bulevard si mai si comenteaza ca nu au nivelat pietrele pentru ei. Educatie montana se face in primul rand daca si turistul vrea, dar turistul de munte din ziua de azi nu mai are bunul simt de a se informa macar de pe internet, unde sunt informatii garla. Ce sa cauti pe munte in tenisi? Cand mergi PE munte ai obligatia sa te informezi.si sa te echipezi. Nu mai da vina pe statul roman pentru indolenta asa zisilor turisti ca nu pot sa instaleze politisti la intrarea in traseu. Daca un salvamontist ii zice unui turist sa nu urce pe un traseu ca nu este echipat corespunzator va fi cu siguranță apostrofat, ignorat sau injurat.