G4Media.ro

Salvamont: Peste 600 de acţiuni în luna martie, fiind salvaţi 654 de…

Sursa foto: Salvamont România

Salvamont: Peste 600 de acţiuni în luna martie, fiind salvaţi 654 de turişti / 6 persoane au murit   

Salvamont anunţă, marţi, că formaţiunile din întreaga ţară au avut, în luna martie, 615 intervenţii, fiind salvaţi 654 de turişti. Şase persoane şi-au pierdut viaţa pe munte, fiind preluate şi predate serviciilor de medicină legală, relatează News.ro.

”Luna martie, chiar daca a fost o lună de final a acestui sezon atipic de iarnă, a fost caracterizată printr-un număr mare de turişti pe munte, fapt ce a impus asigurarea asistenţa de salvare montană la un nivel maxim, zilnic, un număr de 600 – 650 de salvamontişti aflându-se la datorie în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în punctele medicale şi de intervenţie din cca 100 de posturi şi baze salvamont”, a transmis, marţi, Salvamont România.

Sursa citată a precizat că, în martie, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 615 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 654 de persoane.

”Dintre acestea, 242 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, 14 persoane au fost predate elicopterelor SMURD-IGAV, iar, 6 persoane au decedat pe munte, sarcina salvamontiştilor reducându-se la recuperarea acestora şi transportul pentru predarea la serviciile IML”, a mai transmis Salvamont.

Din numărul total de intervenţii, 478 de intervenţii au avut loc pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, 107 intervenţii au avut loc în restul zonei montane, 24 de persoane s-au prezentat şi au beneficiat de prim ajutor la cabinetele medicale ale bazelor Salvamont, iar 6 intervenţii au avut loc în afara zonei montane, în locuri greu accesibile, acţiuni la care salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină cu mijloacele şi tehnicile lor specifice pentru soluţionarea cazurilor.

Prin Dispeceratul Naţional au fost primite, direct, 504 apeluri prin care anunţau accidente montane şi 40 apeluri care anunţau incendii în zona montană şi submontană, restul apelurilor de urgenţă fiind primite şi preluate direct de către salvamontişti prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor Salvamont.

De asemenea, în cursul lunii martie s-au primit 986 apeluri prin care solicitau informaţii despre zona montană.

”Până la finalul sezonului de practicare a sporturilor de alunecare pe zăpadă, serviciile Salvamont vor asigura efective de salvatori montani dimensionate adecvat, astfel încât să se reuşească intervenţia cu operativitate în multitudinea de accidente care se înregistrează pe munte în această perioadă”, au mai anunţat salvamontiştii.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...