G4Media.ro

Salata cu icre de știucă de Tulcea, înregistrată ca Indicație Geografică Protejată…

Salata cu icre de știucă de Tulcea, înregistrată ca Indicație Geografică Protejată în UE

Comisia Europeană a aprobat vineri cererea de înscriere a ”Salatei cu icre de știucă de Tulcea ” în registrul indicațiilor geografice protejate în Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al instituției.

Salata este o cremă pe bază de icre de știucă, ulei de floarea soarelui, apă minerală și suc de lămâie și este produsă în mod tradițional în zona Tulcea, în Delta Dunării.

România avea anterior șapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care șase Indicații Geografice Protejate (IGP): Cașcaval de Săveni, Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Țara Bârsei, scrumbia de Dunăre afumată și Cârnații de Pleșcoi. Produsul Telemea de Ibănești este înregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (DOP).

La Comisia Europeană se mai află depuse documentațiile pentru alte produse în scopul dobândirii protecției europene, din care patru pentru sistemul de calitate Indicație Geografică Protejată: Plăcinta dobrogeană și un produs Salata tradițională cu icre de crap pentru dobândirea protecției europene Specialitate Tradițională Garantată, potrivit Agerpres. (Foto: Salata cu icre de știucă de Tulcea – sursa Ministerul Agriculturii)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Nasui, ca ministru, nu are nimic de promovat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.