G4Media.ro

Salariul unui profesor debutant va crește cu 7,31% în 2023, spune ministrul…

Sursa Foto: Facebook/ Chernitskaya Yulia

Salariul unui profesor debutant va crește cu 7,31% în 2023, spune ministrul Ligia Deca / Aceasta ar însemna o creștere a salariului net până la 2.344 de lei, un venit “incredibil de mic” – calculele senatorului Ștefan Pălărie

Salariul unui profesor debutant din învățământul preuniversitar va crește în medie cu 7,31% în 2023, a spus luni, în cadrul unor audieri desfășurate la Parlament, ministrul Educației, Ligia Deca. Potrivit calculelor senatorului USR Ștefan Pălărie, aceasta ar determina o creștere de doar 165 de lei, până la valoarea de 2.344 lei, a salariului net al unui debutant.

Ministrul nu a răspuns întrebării senatorului referitoare la creșterea în valoare absolută a salariului unui profesor debutant. “165 de lei, acesta este răspunsul real, dar trist”, a fost replica parlamentarului. Dar a menționat că, înaintea discuțiilor cu sindicatele, din perioada următoare, creșterea avută în vedere în acest moment este de 7,31%.

Senatorul Pălărie a precizat pentru Edupedu.ro că a folosit, ca referință, un salariu brut de circa 3.725 de lei, care ar urma să crească, în urma majorării anunțate, la puțin peste 4000 de lei, însemnând un salariu net de 2.344 de lei – cu 165 de lei mai mult decât salariul net primit acum de un debutant.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Saru mana tanti Ligia!

  2. Mulți dintre ei nu merită nici atât: sunt mai analfabeți chiar și decât elevii debutanți…
    Iar pe măsură ce capătă vechime, nu acumulează cunoștințe și har profesional, ci răutate și meschinărie…

    Unii, nu toți, desigur…

  3. In afara de voi si politicieni ce clasa sociala mai are 4 luni vacanta platita pe an???ca la numarul de ore lucrate sunteti cam la egalitate!!!politicieni=163 de ore lucrate pe an!!!

    • Despre profesionalismul lor nu amintesti nimeni, niciodata. Aproape toti sunt absolventi de particulare ca si guvernantii, asa ca de unde calitate. Dar le marim lefurile!

  4. Cu tot respectul, ati afirmat numai tam.penii. Scoala romaneasca este un esec provocat, in primul rand, de calitatea foarte slaba a corpului profesoral. Coruptie, incompetenta, dezinteres : aceasta este descrierea majoritatii covarsitoare a dascalilor din Romania. Spagi, meditatii, interese meschine: acestea descriu activitatea majoritatii dascalilor din Romania. Va bateti joc de copii. Va bateti joc de parintii acestora, cu exceptia celor la care aveti vreun interes, sau de care va este teama. Sunteti niste primitivi. Nu intelegeti nimic din actul de educatie, si nici nu va intereseaza. Reforma in invatamant? Reforma reala adica? Ar trebui ca sa fiti toti dati afara, ca sa nu imput1ti cu duhoarea voastra noile generatii de educatori ce ar putea salva tara asta. Cand ai atatia analfabeti functionali, analfabeti complet, inculti, atatia care nu-si cunosc propria limba.., vedeti cum se vorbeste si se scrie in limba romana, ca de altele ce sa mai vorbim, cand abandonul scolar este urias in tara asta, cand rezultatele spun fara dubiu ca elevii romani sunt cei mai slabi din toata UE, sa vii sa declari ca esti mandru/a de munca depusa de catre ‘dascali’, inseamna ca nu esti in toate mintile.