G4Media.ro

Salariile angajaţilor mai multor universităţi elveţiene au fost deturnate de piraţi informatici.…

Salariile angajaţilor mai multor universităţi elveţiene au fost deturnate de piraţi informatici. Suma furată este cu șase cifre, iar o parte din bani se află în conturi din străinătate

Piraţi informatici încă neidentificaţi au reuşit în ultimele zile să deturneze viramentele salariale ale angajaţilor mai multor universităţi elveţiene, informează duminică ziarul SonntagsZeitung, relatează AFP.

„Potrivit informaţiilor noastre, mai multe şcoli superioare din Elveţia sunt afectate”, a confirmat pentru AFP Martina Weiss, secretar general al Conferinţei rectorilor universităţilor elveţiene.

Piraţii informatici au utilizat date de acces pe care le-au obţinut prin phishing, o tehnică frauduloasă menită să-i înşele pe internauţi pentru a-i determina să comunice date personale.

Cel puţin trei universităţi elveţiene au fost afectate, printre care şi universitatea din Basel.

Potrivit autorităţilor din Basel citate de SonntagsZeitung, piraţii au intrat direct în sistemul universităţilor datorită datelor personale furate şi au modificat conturile beneficiarilor pentru plata salariilor.

Infractorii, a căror identitate nu a fost încă descoperită, au deturnat o sumă din şase cifre. O parte din sumele deturnate se află acum în conturi din străinătate, potrivit parchetului regional din Basel.

Conferinţa rectorilor universităţilor elveţiene a trimis un e-mail de avertizare pentru ca unităţile de învăţământ superior să fie în gardă. Universitatea din Zurich, vizată şi ea, a reuşit să dejoace atacul întrucât angajaţii săi au reuşit tentativele de phishing, indică SonntagsZeitung.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Deci cum?

    „Universitatea din Zurich, vizată şi ea, a reuşit să dejoace atacul întrucât angajaţii săi au reuşit tentativele de phishing, indică SonntagsZeitung.

    • Inteleg ca si tie ti se pare ciudat ca nu exista 2FA in relatia cu banca, nu?
      Banii zboara pe sarma ca vorbele Firei la TV…

  2. Asa se intampla cand avem peste tot institutii de stat placide de genul CERT.RO care binevoiesc sa certifice orice absurditate doar pentru ca asta e directia politica dorita.

  3. Daca salariati ai unor UNIVERSITATI cad prada phishing-ului, înseamna ca si Elvetia e cu un picior în groapa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.