G4Media.ro

Salarii tăiate cu 20% la metrou: Săptămâna de lucru la Metrorex se…

Salarii tăiate cu 20% la metrou: Săptămâna de lucru la Metrorex se reduce de la 1 octombrie de la cinci la patru zile – propunerea Directorului General. Noul program de lucru nu se aplică şi pentru şefii metroului

Programul de lucru al angajaţilor de la Metrorex ar urma să fie redus de la cinci la patru zile, măsura urmând să intre în vigoare de la 1 octombrie, potrivit unei propuneri pe care a înaintat-o directorul general Ştefan Paraschiv la negocierile cu Sindicatul (USLM). Reducerea programului de lucru, implicit a salariilor cu 20%, este cauzată de situaţia fondului de salarii, care ar ajunge doar până în octombrie. Reducerea salariilor nu se aplică pentru şefii de la metrou: director general, director de specialitate, şef serviciu, şef birou sau consilier al directorului general.

„Începând cu data de 1.10.2021 […] tot personalul Metrorex va avea program de lucru redus de la 5 la 4 zile pe săptămână, cu reducerea corespunzătoare a salariului, măsură care se aplică până la remedierea situaţiei care a cauzat reducerea programului de lucru. Pe perioada reducerii programului de lucru, de la 5 la 4 zile pe săptămână, durata zilei de lucru va fi de 8 respectiv 7 ore pe zi, conform funcţiei şi locului de desfăşurare a activităţii fiecărui salariat în parte”, se arată în propunerea conducerii Metrorex către Sindicat.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. De fapt șefii nu ar trebui să primească salariul pentru ca nu pot gestiona compania.

 2. Hahahahahahahahahahahaha

  Ce bine, sa isi dea foc singuri:)))

 3. Egalitate, doar pentru plm.

  • Bataie de joc la adresa muncitorilor din metrou. Maresc minimul pe ec cu 138 de lei, praf in ochi, si in acelasi timp salariile parlamentarilor si pensiile speciale se maresc raportat la marirea minimului pe economie. Astia se cred stapani si noi sclavi… Suntem un popor de prosti… Guvernul trebuie sa cada!!!

  • Dulăii tot dulăi, cățeii vai de ei…asta este egalitatea.

 4. când au protestat vehement acum câteva luni se văitau ca au deficit de personal, este foarte clar că au mințit, din moment ce se pot descurca cu aceeași oameni lucrând 4 zile în loc de 5. Cu alte cuvinte, dacă au suficienți oameni pentru a lucra 4 zile din 5,atunci când vor reveni la programul de lucru de 5 zile ar trebui sa concedieze 25% din personal (atenție de la 5 la 4 înseamă reducere cu 20% iar de la 4 la 5 înseamă creștere cu 25%)

  Jos Rădoi!!!

 5. Acțiunile lui rangă vor duce la evenimente de cale ferată,nu întreținere linii,nu piese de schimb, personal de întreținere insuficient,o harababură totala.Se bucura unii dar sa nu fie în vreun tren care nu are revizie la zi.

  • Slava domnului ca acum toate ramele au „revizie la zi”…. chiar ca nu stiu ce ne-am mai fi facut altfel…..

 6. Imbuibatii si hienele spurcate fomiste nu se mai satura de bani binenteles,e dulce ciolanul,salarii babane pe spatele naivilor si fraierilor din popor,prostimea diminuate salariile si sa linga picioarele la stapani in continuare,sa stea sa-i linga si-n khiur,la proteste nu ies ca-i pandemie,isi merita soarta ca-s niste mamaligari

 7. Nu e totul asa roz nici in metrou.Nu tot ce zboara se mananca…Nu stiam ca personalul din conducere munceste mai mult in metrou decat muncitorii care chiar coboara in subteran.Cred ca ar trebui fix invers pentru ca salariile babane sunt fix in conducere.Daca vor economii sa taie raul de la radacina adica de la marii sefi nu de la oamenii care efectiv intretin sinele in conditii mizere.Jos Paraschiv!!!Nu stiu ce cauti la conducerea metrorexului atata timp cat nu iti sustii oamenii care chiar muncesc.Pute a razbunare a lui Drula aici

 8. Soluția corectă este ca și această realizare a socialismului să fie tăiată și vândută la fier vechi , așa cum s-a întâmplat cu mii de societăți , și milioane de români au plecat .

 9. Pai de ce șefii de birouri sau de serviciu ori directorii sa vina in a 5 a zi? Pt. cine? Daca nu mai sunt trapadusii care să muncească? Haideți domnilor șefi …. nu o mai aburiți atât!

  • Mnoh atat ai putut tu pricepe, ca la metrou „trepadusii” vor lucra 4 zile si in a 5-a e pustiu pe-acolo?
   Si in alta ordine de idei, consideri oare dumneata ca acei sefi au rolul doar de a mana de la spate „trepadusii”?