G4Media.ro

S-a inaugurat Școala Forestieră în Parcul Natural Munții Maramureșului / Vor fi…

Sursa foto: Pexels

S-a inaugurat Școala Forestieră în Parcul Natural Munții Maramureșului / Vor fi furnizate programe de învățământ legate de mediul înconjurător

A fost inaugurată Școala Forestieră în Parcul Natural Munții Maramureșului din România, ca centru de educație de mediu și interpretare a naturii, informează Agenția de presă Rador.

În cadrul proiectului „Educație forestieră în Carpați – proiect pilot în vederea cooperări și protejării naturii prin intermediul și cu ajutorul educației de mediu” din cadrul Programului de cooperare transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020, Administrația Parcului Natural Munții Maramureșului a renovat și recompartimentat spațiile din clădirea sediului pentru a deveni operaționale pentru activitățile interioare ale școlii forestiere pentru o gamă largă de copii, inclusiv pentru cei cu dizabilități.

În cadrul acestei școli vor fi furnizate programe de învățământ în vederea educării tinerilor, înțelegerea cuprinzătoare a modului în care funcționează mediul înconjurător respective activități indoor.

Tot în cadrul aceluiași proiect a fost realizat și un film de prezentare a Parcului Natural Munții Maramureșului. Filmul denumit ”Moștenirea” scoate în evidență legătura dintre sănătatea ecosistemelor forestiere și bunăstarea socio-economică care se reflectă în practicile și comportamentele locale ale comunitățiilor locale din zona parcului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...