G4Media.ro

S-a inaugurat Școala Forestieră în Parcul Natural Munții Maramureșului / Vor fi…

sursa foto: Pexels

S-a inaugurat Școala Forestieră în Parcul Natural Munții Maramureșului / Vor fi furnizate programe de învățământ legate de mediul înconjurător

A fost inaugurată Școala Forestieră în Parcul Natural Munții Maramureșului din România, ca centru de educație de mediu și interpretare a naturii, informează Agenția de presă Rador.

În cadrul proiectului „Educație forestieră în Carpați – proiect pilot în vederea cooperări și protejării naturii prin intermediul și cu ajutorul educației de mediu” din cadrul Programului de cooperare transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020, Administrația Parcului Natural Munții Maramureșului a renovat și recompartimentat spațiile din clădirea sediului pentru a deveni operaționale pentru activitățile interioare ale școlii forestiere pentru o gamă largă de copii, inclusiv pentru cei cu dizabilități.

În cadrul acestei școli vor fi furnizate programe de învățământ în vederea educării tinerilor, înțelegerea cuprinzătoare a modului în care funcționează mediul înconjurător respective activități indoor.

Tot în cadrul aceluiași proiect a fost realizat și un film de prezentare a Parcului Natural Munții Maramureșului. Filmul denumit ”Moștenirea” scoate în evidență legătura dintre sănătatea ecosistemelor forestiere și bunăstarea socio-economică care se reflectă în practicile și comportamentele locale ale comunitățiilor locale din zona parcului.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter