G4Media.ro

S-a deschis sezonul de schi în stațiunea Mădăraș (Harghita) / Pârtiile au…

Sursa foto: Pixabay

S-a deschis sezonul de schi în stațiunea Mădăraș (Harghita) / Pârtiile au în total 1,8 kilometri

În condițiile în care iarna s-a instalat în stațiunea harghiteană, organizatorii s-au ținut de promisiunea de a deschide pârtiile pe 1 decembrie, anunță Agenția de presă Rador.

Deocamdată sunt disponibile turiștilor două pârtii, cele mai ușor de abordat, urmând ca celelalte două, pentru avansați, să fie deschise cel târziu de Crăciun, a declarat reprezentanta organizatorilor, Ruszuly Emese.

”Este deja o tradiție și pentru că Mădăraș- Harghita este o locație excelentă din punctul de vedere al condițiilor de iarnă, și anul acesta am reușit să deschidem. Deocamdată începem cu două pârtii, cea de începători care are 300 de metri lungime și pârtia pentru intermediari – cu legătură între cele două pârtii – aceasta având 400 de metri. Mai sunt două pârtii și pentru avansați, de 500 și 600 de metri, care în funcție de vreme, de temperaturi, interesul nostru e să le deschidem cât mai repede, probabil în preajma Crăciunului întreaga stațiune va fi funcțională”, spune Ruszuly Emese.

Pentru că cele două drumuri de acces spre Mădăraș sunt înguste și acoperite cu zăpadă și gheață, reprezentanții stațiunii fac apel la turiști să aibă mașinile echipate cu cauciucuri de iarnă și cu lanțuri antiderapante.

Cazarea este asigurată în 12 pensiuni și case de vacanță, din care două mai mari. În plus, mai mulți localnici au spații de închiriat la baza muntelui, în localitatea Izvoarele.

Pentru protecția turiștilor, stațiunea Mădăraș are contract pe întreg sezonul cu o echipă Salvamont din Odorheiu Secuiesc.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. „Staţiune de schi” cu 1,8 km de pârtie în total! Pe bune?! De ce nu se numeşte derdeluş?