G4Media.ro

Rușii care se retrag de-a lungul malului vestic al fluviului Nipru lasă…

Sursa: globalgiving.org

Rușii care se retrag de-a lungul malului vestic al fluviului Nipru lasă mine în apropiere de Herson, afirmă armata ucraineană

Trupele rusești lasă mine în satele din sudul Ucrainei în timp ce se retrag de-a lungul malului vestic al fluviului Nipru, a declarat miercuri armata ucraineană, citată de CNN.

„Părăsind așezările din regiunea Herson, inamicul minează instalațiile de infrastructură și casele private, interzice orice mișcare a locuitorilor locali”, a declarat Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei în briefingul său de dimineață.

Aceasta survine în contextul în care forțele ucrainene au înregistrat câștiguri suplimentare în sud, împingându-se spre orașul Herson ocupat și capturând orașul Zolota Balka de pe malul vestic al fluviului Nipru, potrivit unui oficial regional și unui blogger militar pro-rus.

Forțele armate ucrainene au susținut, de asemenea, miercuri, că autoritățile pro-ruse din zonele ocupate ale Ucrainei „încearcă să compenseze pierderea de personal” pe câmpul de luptă prin recrutarea de ucraineni în armata rusă.

„Potrivit informațiilor disponibile, bărbații din Luhansk, fără a efectua o comisie medicală și o pregătire, după mobilizare sunt imediat trimiși pentru a suplini unitățile care au suferit cele mai mari pierderi”, a declarat Statul Major General.

Oficialii ucraineni au avertizat de ceva timp că Rusia plănuia să se folosească de anexiunile revendicate ca pretext pentru a încorpora ucraineni în zonele ocupate.

Luni, armata ucraineană a declarat că trupele rusești efectuează controale „din ușă în ușă” în zonele ocupate ale Ucrainei, în căutarea tinerilor de vârstă de recrutare, adăugând că Moscova a intensificat inspecțiile documentelor la punctele de control.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Puneti prizonierii rusi la deminat.