G4Media.ro

Rușii au lansat 60 de rachete Grad asupra orașului Nikopol / Rușii…

twitter / Emine Dzheppar

Rușii au lansat 60 de rachete Grad asupra orașului Nikopol / Rușii trag din zona centralei nucleare Zaporijia, unde ucrainenii nu pot ataca

Orașul Nikopol, care se află pe malul drept al Niprului, chiar vizavi de Enerhodar, unde se află centrala nucleară Zaporijia, este supus unui bombardament rusesc intens de mai multe săptămâni. Joi dimineață, ministrul adjunct de externe ucrainean Emine Dzheppar a anunțat pe Twitter că șaizeci de rachete lansate de lansatoare multiple de rachete BM-21 Grad au lovit miercuri seara Nikopol, avariind aproape cincizeci de case, potrivit Le Monde.

Guvernatorul regiunii Nipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a declarat marți că rușii au tras de peste 1.000 de ori cu lansatoare multiple de rachete asupra orașului în trei săptămâni, avariind aproximativ 200 de case, precum și spitale, școli și grădinițe.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), Moscova ar putea urmări prin aceste atacuri stabilirea condițiilor „pentru o avansare la nord de regiunea Herson, spre orașul Zaporijia”.

Aceste atacuri pun „intenționat” Ucraina „într-o poziție dificilă”, deoarece rușii trag din pozițiile stabilite în jurul centralei nucleare Zaporijia. „Fie Ucraina ripostează, riscând o condamnare internațională și un incident nuclear […], fie Ucraina permite forțelor rusești să continue să tragă asupra pozițiilor ucrainene dintr-o „zonă de siguranță” eficace”, notează ISW.

 


 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Rusia nu poate înfrânge Ucraina, așa că omoară civili la întâmplare.

  2. Imposibil, acolo in sud este in curs celebra contraofensiva ucraineana cu 1 milion de soldați gonflabili si sute de lansatoare HIMARS.

  3. Poate ar fi bine crape putin unul din reactoare, cu o lovitura de mare precizie. Daca incep sa scape radiatii pleaca toti rusii de acolo.

  4. Acest regim, regimul Putin, trebuie declarat regim terorist si tratat corespunzator!

  5. Da in cazu’ asta ONG-ul ala vestit cu apararea dreptului omului, n-are nimic de zis? Sau asta „nu se pune”, ca-i in defavoarea Rusiei si banii n-au miros….

  6. Stirile astea ar trebui citite invers pentru a obține o imagine reală. Adica: Ucraina a lansat rachete pentru a da vina pe ruși și a cere mai multi bani si arme pe care să le vândă apoi la negru pe dark web. Dati de curiozitate o cautare pe dark web, cei care va pricepuți și veți vedea unde sunt si ce preturi ridicole au armele de milioane de dolari de la nato.