G4Media.ro

Rusia: Un tribunal confirmă condamnarea la nouă ani de închisoare a opozantului…

Sursa Foto: Team Navalnîi, The Moscow Times

Rusia: Un tribunal confirmă condamnarea la nouă ani de închisoare a opozantului Navalnîi

Justiția rusă a confirmat marți condamnarea la nouă ani de închisoare în „regim sever” a principalului opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, judecat pentru „fraudă” și „sfidarea instanței”, potrivit Le Figaro.

„Verdictul tribunalului din Lefortovo din 22 martie este neschimbat”, a declarat un judecător al Tribunalului municipal din Moscova. Carismaticul activist anticorupție, care deja ispășea o pedeapsă în așa-numita colonie cu „regim normal”, a fost condamnat la nouă ani în „regim sever”, unde condițiile de detenție sunt mai dure. El a fost acuzat că a deturnat milioane de ruble din donații către organizațiile sale anticorupție.

„Disprețuiesc tribunalul vostru, sistemul vostru”

Alexei Navalnîi a participat la proces în sistem de videoconferință din colonia Pokrov, la 100 km de Moscova, unde își ispășește prima condamnare. Închis într-o cușcă, a ascultat verdictul cu atenție și încruntare.

Chemat să ia cuvântul înainte de finalul procedurii, acesta declarat: „Disprețuiesc acest tribunal, acest sistem”, și a calificat procesul drept „lipsit de sens”. „Bineînțeles că nu vreau să fiu într-o celulă”, a spus el. „Aș prefera să-mi văd copiii crescând. Dar fac apel la oameni să nu le fie frică, a-ți fi frică este o crimă împotriva viitorului nostru”, a continuat el.

Navalnîi a fost arestat în ianuarie 2021, la întoarcerea sa din Berlin, unde a petrecut mai multe luni recuperându-se după ce a fost otrăvit. Arestarea sa a marcat începutul unei represiuni accelerate împotriva tuturor mișcărilor anti-Kremlin și a presei independente din Rusia.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter