G4Media.ro

Rusia susține că se va răzbuna pe Bulgaria pentru proprietățile imobiliare confiscate

Sursa foto: Pixabay / sapviktor

Rusia susține că se va răzbuna pe Bulgaria pentru proprietățile imobiliare confiscate

Rusia a emis un avertisment dur ca răspuns la recentele eforturi legislative ale Bulgariei care vizează confiscarea proprietăților imobiliare rusești. Secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Nail Mukhitov, a declarat într-un interviu acordat TASS că Rusia nu va tolera astfel de acțiuni și promite să răspundă, transmite Novinite.

Mukhitov a criticat anumiți politicieni bulgari pentru ceea ce el percepe ca fiind alinierea la Washington și Londra, acuzându-i că încearcă să șteargă legăturile istorice dintre cele două națiuni. El a subliniat controversele recente, cum ar fi apelurile de a îndepărta monumentul soldatului sovietic „Alioșa” din Plovdiv și eforturile de a elimina referințele la ajutorul rusesc din manualele de istorie.

Cea mai recentă evoluție implică un proiect de lege propus de parlamentarii din partidul „Bulgaria Democratică”, Ivaylo Mirchev și Nadejda Yordanova. Proiectul de lege vizează facilitarea returnării sanatoriului și complexului de reabilitare „Kamchia” și înghețarea proprietăților rusești deținute de persoane sancționate de UE.

Mirchev a explicat rațiunea din spatele inițiativei legislative, subliniind necesitatea ca Bulgaria să se alinieze la sancțiunile internaționale împotriva Rusiei, în special în contextul conflictului în curs de desfășurare din Ucraina. El a subliniat că astfel de măsuri sunt în vigoare din 2014, sancțiuni suplimentare fiind introduse ca răspuns la agresiunea continuă a Rusiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...