G4Media.ro

UPDATE Un comandant al forțelor aeriene ucrainene afirmă că Ucraina a lovit…

Captura Google Maps

UPDATE Un comandant al forțelor aeriene ucrainene afirmă că Ucraina a lovit o unitate militară din Crimeea, Rusia susține că a dejucat atacul / Circulaţia pe podul Kerci a fost întreruptă

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că forțele sale au dejucat un atac ucrainean asupra unor instalații rusești din Crimeea și au distrus 10 rachete ucrainene deasupra peninsulei, transmite The Guardian.

Însă un comandant al forțelor aeriene ucrainene afirmă că Ucraina a lovit o unitate militară rusă din Crimeea.

Ucraina a atacat joi o unitate militară rusă în apropiere de Evpatoria, în Crimeea ocupată de Rusia, a declarat comandantul forțelor aeriene ucrainene, Mykola Oleshchuk.

Pe Telegram, el a spus: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta: Mulțumesc piloților forțelor aeriene și tuturor celor care au planificat operațiunea pentru munca de luptă perfectă”.

El s-a referit la o captură de ecran din presa locală care spune că unitatea a fost atacată, relatează Reuters.

UPDATE O alertă aeriană a fost emisă joi în regiunea Sevastopol din Crimeea, unde mai multe „ţinte aeriene” au fost doborâte, a declarat guvernatorul Mihail Razvojaiev, relatează Le Monde, citată de News.ro.

„Serviciile de salvare din Sevastopol nu înregistrează în prezent nicio pagubă la nivelul infrastructurii”, a scris el pe Telegram, adăugând că armata „lucrează pentru a distruge un număr mare de ţinte”.

Potrivit canalului Telegram Crimean Winds, martorii au raportat o explozie violentă în Evpatoria, la celălalt capăt al golfului Sevastopol, iar canalul local CHP/Sevastopol a raportat zece lovituri de rachete.

Agenţia de presă rusă TASS, citând centrul de informaţii rutiere, anunţase anterior întreruperea circulaţiei vehiculelor pe podul Crimeei, care leagă peninsula ucraineană, anexată de Moscova în 2014, de Rusia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...