G4Media.ro

Rusia și forțele separatiste pro-ruse din Donețk au pierdut peste jumătate din…

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Rusia și forțele separatiste pro-ruse din Donețk au pierdut peste jumătate din trupele desfășurate la începutul invaziei asupra Ucrainei, anunță Ministerul britanic al Apărării

Pierderile suferite de Rusia şi forţele pro-ruse din Doneţk se ridică la 55% din forţele desfăşurate iniţial, potrivit ultimului raport de informaţii al Ministerului britanic al Apărării cu privire la războiul din Ucraina, relatează BBC.

Forţele ruse sunt concentrate în regiunea separatistă Lugansk, cu scopul de a încercui oraşul Lîsîceansk, spun liderii ucraineni.

Guvernatorul regiuniii ucrainene Lugansk Serghii Gaidai a afirmat că a avut loc o ”distrugere colosală” în oraş.

El a spus că situaţia din Severodoneţk, este ”un infern”, şi l-a citat pe primar, care a afirmat că aproximativ 7.000-8.000 de civili au rămas blocaţi în oraş.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, Rusia urmăreşte foarte probabil să desfăşoare un număr mare de unităţi de rezervă în regiunea estică, Donbas, care este formată din Doneţk şi Lugansk.

De asemenea, Londra a atras atenţia asupra ”uzurii extraordinare” suferite de forţele pro-ruse şi ruse în Donbas.

Există relatări potrivit cărora civili au fost înrolaţi în armată cu forţa, având moralul la pământ şi primind arme de proastă calitate, inclusiv puşti care au ieşit din serviciu cu decenii în urmă. Luna trecută, serviciul de securitate al Ucrainei (SBU) a susţinut că soldaţii au comparat condiţiile cu sclavia şi că sunt gata să dezerteze.

Foşti oficiali pro-ruşi nemulţumiţi, cum ar fi Yevgheni Mihailov, au declarat în luna mai că rezerviştii neantrenaţi din Doneţk au fost trimişi în prima linie pentru că Rusia a încetat să trimită recruţi.

Săptămâna aceasta, administraţia numită de Rusia a anunţat că oferă mercenarilor străini contracte pe un an pentru a-şi uni forţele.

Rusia a evitat timp de luni de zile să ofere numărul victimelor suferite, însă însărcinata cu drepturilor omului din aşa-numita Republică Populară Doneţk, Daria Mozorova, a declarat săptămâna trecută că 2.128 dintre forţele sale au fost ucise şi alte 8.897 rănite. Alţi 654 de civili au fost ucişi, a mai spus Morozova.

Sursa foto: RONALDO SCHEMIDT / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cercetatorii britanici ne sunt de un real folos!!!!😂😂Tara arde si baba se piaptănă!!

  2. ni se dau citate din genul de bolnavi mintali pe care nu i-as crede daca mi-ar spune ca apa e uda