G4Media.ro

Rusia se declară dezamăgită de semnalele SUA privind propunerile sale de securitate…

Sursa foto: Facebook / MFA Russia

Rusia se declară dezamăgită de semnalele SUA privind propunerile sale de securitate / Un oficial rus sfătuiește NATO să „renunțe la propriile clișee” și la „paternalismul înțeles greșit”: „Nu mai putem tolera”

Moscova este extrem de dezamăgită de semnalele venite din partea Statelor Unite și NATO cu privire la propunerile Rusiei privind garanțiile de securitate, a declarat vineri ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov, citat de agenția de presă TASS, preluat de Reuters.

În acest sens, Ryabkov i-a sfătuit pe omologiii săi din NATO să „renunțe la propriile clișee”, la modelele lor comportamentale obișnuite și la „paternalismul înțeles greșit”.

Oficialul rus mai susține că SUA și NATO continuă să impună ultimatumuri ca răspuns la propunerile Moscovei privind garanțiile de securitate că organizația nord-atlantică nu se va extinde către Est.

„Desigur, am văzut declarația NATO lansată noaptea târziu. Nu este nimic nou, cu excepția declarației că propunerile relevante au fost examinate și apoi același argument și poziție pe care le ascultam de mulți ani”, a spus diplomatul, potrivit TASS.

„Această poziție nu ajută, din moment ce noi facem propuneri, cealaltă parte face ultimatumuri și continuă activitatea periculoasă sub pretextul acestor ultimatumuri care au un impact negativ asupra intereselor noastre de securitate. Nu mai putem tolera. ”, a subliniat Ryabkov.

„Ni s-a spus ieri că depinde de Moscova dacă relațiile se vor îmbunătăți. Deci, ține de NATO și, în special de SUA, dacă Washingtonul nu este capabil să aleagă singur și să fie de acord cu negocierile pe care le propunem. Am învățat că cea mai puternică latură a alianței este unitatea ei. Să vedem unde este cel mai de jos punct comun și cine îl dictează în Alianța Nord-Atlantică, îmbrățișând poziția SUA”, a conchis el.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a afirmat că Statele Unite au luat la cunoștință propunerile din partea Rusiei de a începe discuțiile și vor purta discuții cu aliații și partenerii săi europeni.

Vineri, Ministerul de Externe al Rusiei a publicat două proiecte de tratate rusești ale Acordului privind măsurile de asigurare a securității Federației Ruse și a statelor membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

Sursa foto: Facebook / MFA Russia

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. singurul semnal pe care il merita rusia e semnalul rachetelor nucleare cu directia moscova

  • Oare neuronul tău e defect?
   La ora actuală, in cazul unui război mondial n-ar mai exista supraviețuitori!
   ,Război total” este parola, deci mai ușor cu astfel de lozinci!

  • Nea caisa, omul a spus ce ar merita, nu sa începem războiul.

 2. Și ce-o să faceți?

 3. PARSIVA RUSIE.
  CE TREABA AU SI CE FACE UCRAINA PE TERITORIUL EI?