G4Media.ro

Rusia oferă o recompensă de 800 de euro pentru fiecare dronă Bayraktar…

Sursa foto: PETRAS MALUKAS / AFP

Rusia oferă o recompensă de 800 de euro pentru fiecare dronă Bayraktar distrusă în Ucraina

Dronele turcești Bayraktar se dovedesc a fi atât de supărătoare pentru ambițiile lui Vladimir Putin în Ucraina, încât Moscova oferă acum o recompensă de 50.000 de ruble (811 euro) pentru fiecare dronă distrusă, relatează Daily Mail.

În plus, s-a mai zvonit că Rusia, cu un program propriu de drone oarecum nesofisticat, ar fi pus ochii pe dronele iraniene pentru a încerca să restabilească echilibrul în „războiul dronelor”. Nu s-a confirmat încă dacă a avut loc vreo înțelegere.

Lui Putin i-ar plăcea să pună mâna pe Bayraktar, dar Turcia nu le va vinde Rusiei, scrie sursa citată. La rândul său, Moscova s-a plâns Ankarei că ar trebui să înceteze să mai furnizeze Bayraktar-uri Ucrainei, dar turcii au insistat că vânzările – și, în unele cazuri, donațiile – din partea producătorului, Baykar, sunt chestiuni private între firmă și ucraineni și nu au nimic de-a face cu statul.

Dornele Bayraktar au căpătat un rol vital în primele zile ale conflictului cu Rusia, ajutând la menținerea Kievului în afara razei de acțiune a lui Putin. Ele au intrat în joc la doar câteva zile după începerea războiului. Cel mai cunoscut exemplu este faptul că au fost trimise să distrugă camioanele rusești de combustibil, făcând inoperabile tancurile care formau un convoi militar de kilometri întregi care se îndreptau spre capitala ucraineană. Imaginile cu vehicule blindate rusești asediate și abandonate la marginea drumului au reprezentat o victorie timpurie pentru Ucraina în războiul propagandistic extrem de important cu Rusia.

O caracteristică crucială a dronelor turcești este că sunt aproape invizibile pentru sistemele convenționale de apărare aeriană. Dronele TB-2 sunt capabile să se sustragă din raza S-300, următoarea generație de baterii de rachete defensive dezvoltate de Rusia. În Azerbaidjan, în războiul din 2020 din Nagorno-Karabah, s-a raportat că dronele turcești nu numai că au evitat S-300, ci le-au și doborât.

TB-2 au fost, de asemenea, folosite pentru a distruge numeroase sisteme anti-rachete rusești Panțîr, care au fost pilonul principal al apărării împotriva ofensivei occidentale în Siria, Libia și Nagorno-Karabah.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Pai atata face ?

 2. *dau americanii mai mult pt fiecare rus …

 3. 800 euro (sau ruble, la alegere) pe care îi vor primi la paștele cailor.
  În purul stil orcesc.

 4. Așa e când ești o sărăkie rousească infecktă, ai vise umede cu bayraktar ! Pentru Himars cât e prețu’ ? O vodkă rece de import ?

 5. Păi ei nu le plătesc nici indemnizațiile soldaților răniți și dau recompense😂😂😂😂😂😂😂😂😂.

 6. Vrajeala sovietica. :)))

 7. Analfabetismul functional, loveste din nou..Bayraktar nu are cum sa doboare S300. Pentru simplu fapt ca una zboara si aialata e pe pamant, argila, cernoziom,beton.
  Si pentru ca a dobora, inseamna a da jos ceva ce e sus.
  Cel mult poate sa o anihileze, cand sunt pe drum. Pentru simplu motiv ca raza de actiune a rachetutelor de pe Bayraktar e mica.
  Ce a belit TB2 sunt sistemele KUB si BUk, care nu-s S300 si care sunt un raza de actiune a rachetutelor turcesti. Aici cineva a scos un content in care cele mai solicitate keywords le-a amestecat, sa iasa bine.

 8. Zici ca is jucatorii de la Steaua de prin anii ’80 care primeau un ARO pentru liga campionilor..