G4Media.ro

Rusia înăsprește pedepsele militare: Soldații care se predau de bunăvoie inamicului riscă…

Sursa foto: Duma.gov.ru

Rusia înăsprește pedepsele militare: Soldații care se predau de bunăvoie inamicului riscă 10 ani de închisoare

Camera inferioară a parlamentului rus, controlată de Kremlin, a aprobat un proiect de lege care înăsprește pedepsele pentru soldații care își încalcă îndatoririle, într-un aparent efort de a spori disciplina în rândurile armatei, transmite Sky News.

Modificările aduse Codului penal rusesc, care au fost aprobate rapid de Duma de Stat, introduc pedepse severe pentru nerespectarea ordinelor, dezertare sau predarea la inamic.

Pentru a deveni lege, proiectul de lege trebuie să primească aprobarea camerei superioare și apoi să fie semnat de președintele Vladimir Putin – pași care sunt considerați formalități.

Conform noii legislații, dezertarea în timpul unei perioade de mobilizare sau de lege marțială va fi pedepsită cu până la 10 ani de închisoare, față de cinci ani în conformitate cu legea actuală.

Soldații care se predau de bunăvoie inamicului se vor confrunta, de asemenea, cu o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, iar cei condamnați pentru jafuri ar putea primi 15 ani.

Un alt amendament introduce o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani pentru cei care refuză să meargă la luptă sau să îndeplinească ordinul unui ofițer.

Noua legislație survine în urma informațiilor din presă potrivit cărora unii soldați ruși din Ucraina au refuzat să meargă la luptă și au încercat să demisioneze.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cand trimiti soldatii pe front cu arme din 1960, chiar vrei sa si lupte pentru tine?

  2. Azi citeam ca erau soldati rusi, sigilati in tank, care s-au predat invartind turela in semn de capitulare! 🤣🤣🤣

  3. mie imi place aia cu puscariasii. deci aia sunt infractori, deci mint, si ei se asteapta sa ii arunce in lupta si aia sa faca ce vor superiorii si sa zica DA, sefu :))))))))))))))))))

  4. Modelul rusesc este visul oricărui hAurist de la noi:-)))))

  5. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  6. sa le dea pampersi obligatorii…😩😩😩😩😩😩muscalii invata pă pielea lor…🥵🥶🥵🥶🥵ca nu-s nemuritori cum gavareste propaganda muscala dîn birouri si vile dă lux…🤫🫤😵😲😮😬