G4Media.ro

Rusia îi convoacă pe ambasadorii Germaniei, Suediei și Danemarcei, pentru a protesta…

Sursa foto: Facebook / Russian Foreign Ministry – МИД России

Rusia îi convoacă pe ambasadorii Germaniei, Suediei și Danemarcei, pentru a protesta față de presupusa „lipsa totală de rezultate” a anchetei privind exploziile de la gazoductele Nord Stream

Ministerul de Externe al Rusiei anunță că i-a convocat pe ambasadorii Germaniei, Suediei și Danemarcei, relatează Sky News.

Ministerul spune că aceștia au fost convocați pentru a protesta față de ceea ce a declarat că a fost „lipsa totală de rezultate” a unei anchete privind exploziile care au avariat gazoductele Nord Stream anul trecut.

Kremlinul a cerut anterior accelerarea anchetei.

În septembrie anul trecut, mai multe explozii subacvatice inexplicabile au spart gazoductele Nord Stream 1 și Nord Stream 2, recent construite, care leagă Rusia și Germania prin Marea Baltică.

Exploziile au avut loc în zonele economice ale Suediei și Danemarcei, iar ambele țări afirmă că exploziile au fost deliberate, dar nu au stabilit încă cine a fost responsabil. Cele două țări și Germania investighează incidentul.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe al Rusiei le-a acuzat pe toate trei că trag deliberat de timp și că încearcă să ascundă cine se află în spatele exploziilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Și oare ce vreți să spună, că este mana americanilor? Acolo se poate ajunge numai prin strâmtoarea Danemarcei.

  2. Deci cu o zi înainte de eveniment erau 5 vase militare rusești in zona, despre ce vorbim? Rușii continuă să facă ceea ce mereu au făcut: mint mint si iar mint!