G4Media.ro

Rusia emite un mandat de arestare pe numele opozantei Iulia Navalnaia

sursa foto: Facebook/ Aleksey Navalanîi

Rusia emite un mandat de arestare pe numele opozantei Iulia Navalnaia

Rusia a anunțat marți că a emis un mandat de arestare pe numele opozantei în exil Iulia Navalnaia, văduva lui Alexei Navalnîi, care a murit în închisoare în februarie, sub acuzația de „participare la un grup extremist”, transmite agenția AFP.

„Iulia Borisovna (Navalnaia) s-a sustras anchetei preliminare și, prin urmare, a fost pusă pe lista persoanelor căutate”, a anunțat pe Telegram serviciul de presă al tribunalului din Moscova.

La începutul lunii mai, Iulia Navalnaia l-a numit pe președintele Vladimir Putin „mincinos, hoț (și) criminal”, înainte de învestirea liderului de la Kremlin pentru un al cincilea mandat.

„Țara noastră este condusă de un mincinos, un hoț și un ucigaș. Dar acest lucru se va sfârși cu siguranță”, a declarat Navalnaia.

Anterior acestei declarații, Kremlinul o acuzase pe Iulia Navalnaia că și-a pierdut „rădăcinile” rusești.

„Această Iulia Navalnaia pe care ați menționat-o este din ce în ce mai mult unul dintre acei oameni care își pierd rădăcinile, își pierd legătura cu patria lor, își pierd înțelegerea patriei lor, nu mai simt pulsul țării lor”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, ca răspuns la o întrebare a unui jurnalist.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. „Putetnic” Cracanel. Il voteaza 135% la „votul liber” dar totusi aresteaza si apoi ucide cu mult curaj in puscarie orice opozant.Cu asemenea complexe si probleme mintale normal ca daca ai o armata puternica pe mana si milioane de proshti carne se tun te apuci de invazii si genocid de secol 16.