G4Media.ro

Rusia construiește o nouă cale ferată către orașul ocupat Mariupol, afirmă un…

Sursa foto: Andrey BORODULIN / AFP

Rusia construiește o nouă cale ferată către orașul ocupat Mariupol, afirmă un oficial ucrainean

Rusia construiește o nouă cale ferată care va lega orașele ocupate Mariupol, Volnovakha și Donețk, potrivit unui oficial ucrainean, relatează CNN.

Petro Andriușcenko, un consilier al primarului exilat din Mariupol, a declarat că rușii „au început construcția unui pod de cale ferată în apropierea satului Hranitne, peste râul Kalmius. Dacă se va reuși, acest lucru va permite ca linia existentă Mariupol-Aslanove-Kalchyk-Volnovakha să fie conectată direct la Taganrog și Rostov-pe-Don”.

Andriușcenko a declarat că, dacă această cale ferată va fi finalizată, va permite Rusiei să transporte provizii militare și civile către teritoriile ocupate din sudul Ucrainei fără a se baza pe podul din Crimeea.

Podul care leagă Crimeea de Rusia continentală a fost supus unor atacuri tot mai dese din partea forțelor ucrainene în ultimele luni, în încercarea de a tăia liniile de aprovizionare a peninsulei.

Despre Mariupol: Orașul-port de la Marea Azov este situat în regiunea ucraineană Donețk și se află sub control direct al Rusiei din mai 2022. În Mariupol, forțele rusești au efectuat unele dintre cele mai notorii lovituri ale lor, inclusiv un atac asupra unei maternități și bombardarea unui teatru în care sute de civili s-au refugiat.

Orașul a devenit un simbol al rezistenței ucrainene în timpul săptămânilor de atacuri rusești necruțătoare de anul trecut. În mod faimos, chiar și atunci când cea mai mare parte a orașului a căzut, apărătorii săi au rezistat la uzina siderurgică Azovstal timp de săptămâni întregi înainte ca fortăreața să cadă în cele din urmă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Măcar să construiască pe ecartamentul european, pentru cand va fi recuperat Mariupolul.