G4Media.ro

Rusia: Cel puţin 44.265 de persoane diagnosticate cu Covid-19 şi-au pierdut viaţa,…

Rusia: Cel puţin 44.265 de persoane diagnosticate cu Covid-19 şi-au pierdut viaţa, în septembrie, bilanţul total ajungând la 462.000 de decese de la începutul pandemiei

Serviciul naţional de statistică, Rossta, anunță că cel puţin 44.265 de persoane diagonsiticate cu Covid-19 şi-au pierdut viaţa în Rusia, bilanţul total ajungând la 462.000 de decese de la începutul pandemiei.

Bilanţul este mai mic faţă de un maxim de 51.044 înregistrat în iulie, deşi infectările şi decesele au început să crească din nou în cea de-a doua jumătate a lui septembrie şi au ajuns în mod repetat la niveluri record luna aceasta, determinând autorităţile să reintroducă restricţii sanitare mai stricte.

Bilanţul total al deceselor asociate COVID-19 raportat de Rosstat este aproape dublu faţă de cele 236.220 de decese raportate vineri de unitatea operativă care se ocupă cu gestionarea pandemiei în Rusia.

Autorităţile explică discrepanţa prin faptul că unitatea operativă raportează decesele cauzate de COVID-19 zilnic fără a mai fi nevoie de o confirmare suplimentară din partea medicilor legişti, în timp ce Rosstat publică datele totale pentru fiecare lună.

Potrivit unor epidemiologi, măsurarea mortalităţii în exces este cea mai bună metodă pentru a evalua bilanţul deceselor pe perioada unei pandemii.

Pe baza noilor date, Reuters a calculat că numărul deceselor în exces în Rusia în perioada aprilie 2020 – septembrie 2021 ar depăşi 632.000 în comparaţie cu rata medie a mortalităţii în perioada 2015-2019.

Autorităţile au pus creşterea recentă a deceselor pe seama variantei mai virulente Delta şi a reticenţei cetăţenilor de a se vaccina cu serul autohton Sputnik V, relatează Agerpres.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Domn`le presedinte, Hai c`am reusit-o si pe asta! ai scapat de 3.14% din alegatori. Inca 30 si ai ramas cu ai tai!. Bravo! Ai o constiinta foarte solida sa nu simti deloc empatie!
    Pentru prima data cand simt ca pana si Ceausescu ar fi simtit regret sincer si ar fi facut decizii mai bune!

  2. De ce-or muri dacă nu există virusul?

  3. Si rusii ca si romanii dau cifrele fara „interventii”, ca in agricultura.