G4Media.ro

Rusia bombardează obiective civile și poziţii militare pe întreg teritoriul Ucrainei

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Rusia bombardează obiective civile și poziţii militare pe întreg teritoriul Ucrainei

Zeci de rachete ruseşti au lovit sâmbătă poziţii militare ucrainene peste tot în Ucraina, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Conform guvernatorului regiunii Lvov din vest, Maxim Koziţki, patru rachete trase din Marea Neagră au lovit baza armatei ucrainene de la Iavoriv, iar alte două au fost interceptate şi distruse în aer.

Guvernatorul regiunii Jitomir din nord, Vitali Buneciko, a anunţat că asupra infrastructurii militare din apropierea oraşului Jitomir au fost lansate aproape 30 de rachete şi cel puţin un soldat ucrainean a fost ucis.

Tot în nord, în regiunea Cernigov, guvernatorul Viaceslav Ceaus a declarat că orăşelul Desna a fost ţinta unor lovituri „masive” de rachete în cursul dimineţii, provocând distrugeri neprecizate infrastructurii, însă fără a ucide oameni.

Marele stat-major ucrainean a comunicat, tot sâmbătă, că luptătorii din subordinea sa au oprit atacuri ale infanteriei ruse între Volodimirivka şi Pokrovske, pe ruta de aprovizionare dintre Bahmut şi Lisiceansk, oraşul aflat pe celălalt mal al râului Doneţk faţă de Severodoneţk.

Forţele ucrainene au fost nevoite să se retragă zilele trecute din Severodoneţk, după săptămâni de lupte grele de rezistenţă.

Ruşii au bombardat cu artileria şi aviaţia atât la Lisiceansk, cât şi la Severodoneţk, lovind uzina chimică Azot, unde sunt blocaţi sute de civili, a afirmat guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Haidai.

Armata ucraineană a anunţat că asupra nord-estului Ucrainei au fost lansate rachete şi din Belarus, stat aliat cu Rusia.

Comandantul armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi, a scris pe Facebook că a discutat telefonic cu omologul său american, generalul Mark Miley, solicitând arme pentru a ajunge „la egalitate de putere de foc cu inamicul” şi a reuşi astfel să stabilizeze situaţia în regiunea Lugansk, cea mai ameninţată de forţele ruse.

Sursa foto: Anatolii Stepanov / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Nu pricep de ce Bela Rusia este tolerată!

 2. Ne lăsați cu minciunile? G4 ne-a zis foarte clar : mujicii nu mai au rachete ca sancțiuni iar Ucraina rupe cu mlrs si obuziere…. G4 sunt putinisti clar

  • Articolul nu precizează care sunt „obiectivele civile” atacate. Alea enumerate sunt ținte militare.
   De asemena se pare ca nici „întreg teritoriul Ucrainei” nu e atacat. Nu se pomenește de atacuri în Bucovina de Nord sau în bugeac, (teritorii românești). Iar faptul ca zonele respective nu sunt atacate înseamnă că nu prea se trimit materiale militare către ukraina prin românia.

  • Rusia s-a înpotmolit în Donbas, așa că bombardează la întâmplare din frustrare.

 3. Ar trebui trimise rachete nucleare de pe teritoriul Ucrainei în Belarus și aplatizata tara, asa o sa se potolească și tovarășul Putler când ca vedea ca e doar un copil razgaiat și ca îl pot pune băieții mari la punct imediat, Rusia nefiind nici măcar în top 20 armate.

 4. Rusnacii vor face implozie iar asa zisa lor țara bazata pe asupriri va fi distrusa

 5. Nu va mai luati după propaganda. Rusia mai are inca multe resurse si sancțiunile nu au derajat-o prea mult. Nu vedeti ca tot occidentul a inceput sa dea îndărăt ?