G4Media.ro

Rusia anunță că nu va mai participa la activitatea Consiliului Europei după…

Sursa Foto: Facebook/ Korodi Attila

Rusia anunță că nu va mai participa la activitatea Consiliului Europei după ce a fost suspendată: ”Altă platformă pentru dominaţia şi narcisismul Occidentului”

În urma suspendării Rusiei din Consiliul Europei, Moscova nu mai vrea să participe la activitatea organizaţiei, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Externe rus, informează AFP, citată de Agerpres.

„Rusia nu va participa la transformarea celei mai vechi organizaţii a Europei de către NATO şi UE, care o urmează în mod obedient, într-o altă platformă pentru dominaţia şi narcisismul Occidentului. Ei vor trebui să se distreze comunicând unii cu alţii, fără Rusia”, se spune în comunicatul ministerului rus.

„Retragerea din Consiliul Europei presupune de asemenea retragerea din toate mecanismele”, a declarat la rândul său purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei de presă Interfax, întrebat dacă acest comunicat al Ministerului de Externe rus s-a referit şi la activitatea Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg, ale cărei hotărâri nu vor mai fi respectate de Rusia.

Statele care se opun Rusiei vor abuza de majoritatea lor în Comitetul de Miniştri cu reprezentanţi ai celor 47 de state membre şi astfel vor continua „distrugerea” Consiliului Europei, a adăugat Ministerul Afacerilor Externe rus.

Federaţia Rusă s-a plâns în mod repetat de presupusă discriminare.

Consiliul Europei a reacţionat deja cu două săptămâni în urmă la atacul rus asupra Ucrainei, suspendând-o din organizaţie, iar această decizie a fost considerată una istorică. Rusia şi-a pierdut în mod temporar drepturile de reprezentare în organizaţia cu sediul la Strasbourg.

Însă Rusia va rămâne oficial membru al organizaţiei până la sfârşitul anului financiar, au subliniat politicieni de la Moscova.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. oricum nu erau din europa. sa stea cu chinezii si cu sirienii.

 2. Da, ca noi, romanasii, suntem al dracului de europeni…. Kilometri de cozi la benzinarii, ca sa ia combustibil cu punga, damigeana si tomberonul, in cel mai european stil posibil.

 3. Auzi! China de Vest „refuză” să participe după ce a fost zvârlită in șuturi!😏

 4. Putin a dorit Rusia doar pentru el.
  Acum a obținut ceea ce a dorit.
  Toată lumea e mulțumită.

 5. din tot ceea ce vedeti nimic nu e adevarat . totul e facut pe calculator .

 6. din tot ceea ce vedeti nimic nu e adevarat . totul e facut pe calculator .

 7. Drum bun si cale batuta!

 8. nu zic toti anal_istii ca federatia rusa este cu destin asiatic, sa dea cu praf de mers ca ii cautam noi daca este nevoie