G4Media.ro

Rusia a închis înregistrarea candidaţilor pentru cursa prezidenţială. Putin are trei contracandidaţi…

Sursa foto: Kremlin.ru

Rusia a închis înregistrarea candidaţilor pentru cursa prezidenţială. Putin are trei contracandidaţi care susțin războiul din Ucraina

Înregistrarea candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale ruse din martie s-a încheiat, a anunţat duminică agenţia TASS, pe listă fiind preşedintele Vladimir Putin, care este aşteptat să câştige, şi alţi trei politicieni care susţin cu toţii războiul Moscovei în Ucraina, relatează Reuters conform News.ro.

CEC i-a înregistrat pe Vladislav Davankov, vicepreşedinte al Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului) şi membru al grupului parlamentar Noii Oameni, pe Leonid Sluţki, liderul Partidului Liberal Democrat (LDPR), ultranaţionalist şi loial Kremlinului, şi pe candidatul Partidului Comunist, Nikolai Haritonov.

Lista nu îl include pe candidatul rus anti-război Boris Nadejdin, după ce Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a interzis joi să candideze, spunând că a găsit nereguli în strângerea semnăturilor necesare pentru susţinerea candidaturii sale.

Putin, în vârstă de 71 de ani, care a ales să candideze ca independent şi nu din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, este liderul autoritar al Rusiei din anul 2000 şi controlează toate pârghiile statului, astfel încât este de aşteptat să câştige cu uşurinţă votul de luna viitoare.

Deşi nimeni nu se aştepta ca Nadejdin, în vârstă de 60 de ani – care a caracterizat războiul lui Putin în Ucraina drept o „greşeală fatală” – să câştige, criticile sale tranşante i-au surprins pe unii analişti. Kremlinul a declarat că nu îl vede ca pe un rival serios al lui Putin.

Nadejdin a declarat joi că va contesta decizia CEC la Curtea Supremă a Rusiei.

Războiul, pe care Kremlinul îl numeşte o „operaţiune militară specială”, se apropie de sfârşitul celui de-al doilea an şi s-a soldat cu moartea a mii de oameni de ambele părţi, a strămutat milioane de ucraineni şi a transformat zeci de oraşe şi sate în ruine.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. …atât!

  2. Greu s-a mai decis si Putin care sa fie „contracandidatii”.
    Dar gata ,a rezolvat si problema alegerilor,a ales deja care va fi prezenta la vot,cu cate procente castiga….
    Asta e libertatea pe care o ofera Haur romanilor…si daca iese Trump chiar ne-o poate aduce. Exertati-va engleza daca va place libertatea,daca sunteti „patrioti” hauristi,un pic de rusa nu strica(se asorteaza perfect cu inchisoarea politica).