G4Media.ro

Rusia a finanțat partide străine cu cel puțin 300 de milioane de…

Foto: Saul Loeb / AFP

Rusia a finanțat partide străine cu cel puțin 300 de milioane de dolari începând din 2014

Rusia a trimis în mod discret cel puțin 300 de milioane de dolari, în total, către partide politice și candidați din peste 20 de țări începând din 2014 pentru a-și exercita influența, potrivit unei estimări a serviciilor de informații americane, publicată marți și citată de Le Figaro.

SUA „consideră că acestea sunt estimări minime și că Rusia probabil a transferat în secret mai multe fonduri care nu au fost identificate”, a declarat un oficial american de rang înalt, fără a preciza țările implicate. Potrivit oficialului, un ambasador rus detașat într-o țară asiatică nespecificată a dat milioane de dolari unui candidat la președinție, de exemplu.

Administrația Biden a cerut o astfel de estimare în urma invaziei din 24 februarie din Ucraina, când a lansat multiple inițiative pentru a izola Moscova pe scena internațională. Înaltul oficial a declarat că diplomația americană va împărtăși concluziile cu guvernele a peste 100 de alte țări, în continuarea Summitului pentru democrație pe care președintele Joe Biden l-a organizat în decembrie 2021.

Noua evaluare nu a analizat interferența Rusiei în politica americană, dar agențiile de informații americane au afirmat anterior că Moscova a intervenit în alegerile americane din 2016, inclusiv prin utilizarea rețelelor de socializare pentru a-l susține pe Donald Trump, care și-a exprimat admirația față de președintele rus Vladimir Putin. „Statele Unite lucrează din greu pentru a ne remedia punctele slabe și încurajăm alte țări să facă același lucru și să ni se alăture în acest efort important”, a declarat oficialul american.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

24 comentarii

  1. I-a platit si in aur?

  2. GEORGE SIMION de la AUR n-a vazut si n-a auzit nimic… Sosoaca la fel…

    • Tariceanu care l-a invitat pe Naraskin in Parlament cand toti ii spuneau sa nu o faca, Dorneanu care a mers la Moscova cand toti ii spuneau sa nu o faca, Simion care a mers sa agite aiurea apele in Moldova desi toti ii spuneau sa nu o faca, Adrian Severin, Adrian Nastase, SRS, Cristoiu, Vantu,Luca, etc etc etc

  3. aur e diversiune de la adevar, asa ca e jale

  4. la un semnal s-au ridicat extremistii, prietenii rusiei in toata lumea…si in america, si in anglia cu brexitul, in franta Le Pene a fost finantata pe fata de rusia, si in catalonia, si in italia cu referendumul de separare a venetiei de restul italiei. in ungaria nu mai trebuie sa mentionam. in romania cu Dracnea inainte sa desfiintam justitia si sa iesim din Nato si Ue, acum miscare continuata de BOR si partidele extremiste mai noi. nu a sesizat nimeni ca noi din senin traim o realitatw alternativa dictata de prietenii rusiei. a luat cineva vreo masura? macar a observat cineva lucrul asta? Iohannis tace si face ( distruge justitia in continuarea lui dracnea)

    • Tu pe alocuri ai dreptate , doar ca si voi sunteti extremisti de stanga…

    • logica ta bobby bate adevarul, omul are nick „scarbit de PSD” si tu-i zici extremist de stanga

    • sa-ti spun si de ce faci asta: ca asa ti-au dictat de la partid …. pe astia din opozitie (in afara de aur) ii face extremisti de stanga, progresisti, wokisti, etc. etc. si voi, ca maidanezii, ati mers pe fenta

  5. Din câte știu rușii nu au tăiat pensiile bunicilor noștri, USR da! Eu am crescut la bunici și asta nu îmi e indiferent! Dacă soluția sunt rușii atunci așa să fie dacă scăpăm de USR!

    • Stii ca la sfarsit posibil sa va dea la toti ceai?

    • Se vede că ai fost crescut de bunici – ai fix mentalitatea votanților lui Iliescu. Ce contează că dăm foc țării, nouă să ni se mărească pensia.

    • Halatul, halatul, cât e halatul așa și cu tine. Ați bea și otrava de buna voie daca v-ar zice Putin că așa scăpați de USR.

    • Pleaca panaramix si ia cele 2 copeici! Troll dus cu pluta ce esti!

    • @Mihai, eu redeam că doar glumești și că te faci doar, dar tu ești chiar tâmpit!

    • Trebuia să îi întrebi pe bunici cum a fost când au fost deportați în Siberia,cum a fost când ne-au „eliberat” sovieticii jefuind tot ce întâlneau și violând până și femeile gravide,sau cum a fost când le-au fost tăiate pensiile de către Băsescu(nici istoria recenta nu îți e cunoscuta).

    • USR a taiat pensii????? ba, tu ai baut gaz???? du-te ba la balaceana de urgenta…si du-te naibii si munceste intai.

    • Ce pensii a tăiat USR? In ce an?

    • Mihai, e un troll auristo/rusesc, pus sa raspandeasca motive aiurea … hai Mihai prezinta si dovezi la ce ai zis

  6. Americanii sa nu o mai dea de gard sa publice lista cu nume si prenume plus sume sa stim despre ce vorbim in rest e o ceata de ceva…

  7. Sunt buni ăștia neicuță, cu probabilitatea și fonduri transferate care nu au fost identificate, mă duce cu gândul la prevenirea atacului din 2001…Și cate informații aveau despre teroriști….

  8. Si mai zic unii ca Rusia nu are bani, are ruble.