G4Media.ro

Rusia a desfășurat peste 180.000 de soldați pe două fronturi majore de…

Photo by Sergey SHESTAK / AFP

Rusia a desfășurat peste 180.000 de soldați pe două fronturi majore de luptă, afirmă armata ucraineană

Rusia a desfășurat peste 180.000 de soldați pe cele două fronturi de luptă majore din est, potrivit lui Serhii Cerevatîi, purtător de cuvânt al grupării estice a Forțelor Armate Ucrainene, transmite CNN.

„Mai mult de 180.000 (de trupe rusești au fost desfășurate) în zona de responsabilitate (a grupării forțelor din est) … Frontul Liman-Kupiansk este mai lung, motiv pentru care inamicul își concentrează forțele acolo”, a declarat Cerevatîi într-un interviu acordat luni presei ucrainene, adăugând că în acest moment există „peste 120.000 de trupe inamice” pe direcția Liman-Kupiansk.

Cerevatîi a numit aceste forțe „o grupare destul de puternică”. El a precizat că aceasta include „unități de asalt aeriene și mecanizate, unități ale rezervei armatei de luptă Bars, forțe teritoriale” și noile companii de asalt Storm Z, formate din persoane recrutate din pușcării.

Cerevatîi a declarat că există aproximativ 50.000 de soldați ruși pe frontul Bahmut.

Orașele Liman și Kupiansk se află la aproximativ 100 de kilometri unul de celălalt, la nord de Bahmut, pe frontul de est al Ucrainei.

Între timp, Hanna Maliar, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, a raportat confruntări frecvente în apropiere de Bahmut. „Situația se schimbă foarte rapid”, a declarat Maliar într-o postare pe Telegram. „Controlul asupra acelorași poziții poate fi pierdut și recâștigat de două ori pe zi”.

Generalul Oleksandr Sirskii, comandantul Forțelor Terestre ucrainene, a confirmat comentariile lui Maliar într-un interviu acordat luni ziarului ucrainean online Ukrainska Pravda.

„Inamicul încearcă să transfere unități în direcțiile cele mai amenințătoare pentru contraatacuri, încercând să destabilizeze situația, să provoace pierderi Ucrainei și să perturbe logistica forțelor de apărare”, a declarat Sirskii, adăugând că „amenințarea acțiunilor ofensive ale inamicului din partea Bahmut în direcția Ceasiv Iar există în continuare”.

Ceasiv Iar se află la aproximativ 15 kilometri vest de Bahmut.

Acesta a precizat că rușii „se agață cu disperare de pozițiile și fortărețele care au fost ocupate cândva de wagnerieni”, o referire la forța de mercenari care a condus ofensiva rusă în jurul Bahmut.

Forțele ucrainene au reușit să oprească trupele rusești să se deplaseze în interiorul Bahmut, a mai spus el.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...