G4Media.ro

Rusia a blocat accesul la site-urile mai multor organizații media străine, inclusiv…

sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Rusia a blocat accesul la site-urile mai multor organizații media străine, inclusiv BBC, Radio Europa Liberă și Deutsche Welle

Organismul de supraveghere al comunicațiilor din Rusia a restricționat accesul la site-urile web ale mai multor organizații media străine, inclusiv BBC și Deutsche Welle, pentru răspândirea a ceea ce a descris drept „informații false”, pe fondul tensiunilor legate de raportarea informațiilor despre războiul din Ucraina, relatează The Guardian.

Rusia s-a plâns în mod repetat de faptul că organizațiile media occidentale oferă o viziune „parțială” – și adesea „anti-rusă” – asupra lumii, în timp ce nu reușesc să-și tragă propriii lideri la răspundere pentru corupție și războaiele străine devastatoare precum cel din Irak sau cel actual din Ucraina, precizează Reuters.

Organismul de supraveghere și reglementare a transmis vineri că a blocat BBC, Voice of America, Radio Free Europe/Radio Liberty, Deutsche Welle și alte instituții media, a informat agenția rusă de presă Interfax.

Reprezentanții BBC au spus că nu vor fi descurajați de această decizie.

„Accesul la informații precise și independente este un drept fundamental al omului care nu ar trebui refuzat poporului Rusiei, dintre care milioane se bazează pe BBC News în fiecare săptămână”, se arată în comunicat.

„Vom continua eforturile noastre de a face BBC News disponibil în Rusia și în restul lumii”, adaugă organizația media britanică.

Unii utilizatori din Rusia nu au putut accesa site-ul BBC vineri.

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pentru fanii IRC… fiecare e cu #canalul lui si cu boții/ban-ii lor.
    Exista si #out-sideri, la mănăstire

  2. oricum erau degeaba, rusii tot pe putin il cred. atata ii duce capul. chiar si in epoca internetului ei tot nu vad realitatea. asta e, singura problema e ca romania e pe harta aproape de rusia. era ideal sa fim departe de ei.