G4Media.ro

Rombat va produce lângă București baterii destinate mașinilor electrice, în urma unei…

Rombat va produce lângă București baterii destinate mașinilor electrice, în urma unei investiții de peste 12 milioane de euro

Compania autohtonă Rombat va demara anul aceasta producția de baterii destinate mașinilor cu propulsie electrică în urma unei investiții de peste 12 milioane de euro, conform unui articol LifeNews.

Noua unitate de producție, printre primele de acest fel din Europa, se întinde pe o suprafață de 5000 mp și se află pe teritoriul comunei Cernica, județul Ilfov, la aproximativ 20 km de București.

„Fabrica de celule Li-Ion de la Cernica este pasul către viitor făcut de Rombat și o investiție de referință  pe piața românească. În parteneriat cu Prime Technologies vom dezvolta baterii Li-Ion de tip custom made și vom intra într-o piață nouă pentru Rombat”, explică Eduard Croitoru, director de marketing și vânzări al Rombat.

Bateriile produse la Cernica vor fi de tip NMC (litiu-nichel-mangan) de 20 Ah/3,65 V și LPF (fosfat de fier-litiu) de 20 Ah/3,2 V. Capacitatea instalată de producție este de până 1 milion de celule pe an sau 100 MWh, suficientă pentru a echipa peste 20000 de mașini electrice.

Rombat este liderul pieței de baterii auto aftermarket din România și furnizor de baterii de prim montaj pentru producători precum Dacia/Renault, PSA (Peugeot-Citroen), Nissan. Compania este deținută de grupul sud-african Metair Investments.

Sursa: LifeNews

Sursa foto: Audi

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Și cei de la RAR ce zic, ca ultimul director s-a retrogradat cu mâna lui…

  2. „100 MWh, suficientă pentru a echipa peste 20000 de mașini electrice”. Adica 5kWh de masina electrica? Iti ajung pentru ~10-15km. Practic, fac baterii pentru masini cu propulsie hibrida.

  3. Adica nu mai conteaza poluarea ca doar aceste fabrici polueaza mai mult decat toate masinile diesel !

    • Ai și niște referințe care să susțină afirmațiile tale?

  4. @Alex, așa se pare, mă bate uneori. Scuzele mele.

  5. capacitatea este de 200 MWH/luna , dar o maresc de 7-8x printr o investitie de inca 250 mil euro pana in 2025 + Plus ca Grupul Metair de care apartine Rombat vrea sa devina Producator de Masini electrice !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.