G4Media.ro

România, verde de la Comisia Europeană pentru ajutoare de stat acordate producătorilor…

Secțiune susținută de
Concordia

România, verde de la Comisia Europeană pentru ajutoare de stat acordate producătorilor de vin și companiilor aeriene care reiau operațiunile pe aeroportul din Sibiu

Comisia Europeană a aprobat vineri o schemă guvernamentală în valoare de 12,4 milioane de euro (59,5 milioane RON) pentru sprijinirea producătorilor de vin din România afectați de pandemia de coronavirus, potrivit unui comunicat al executivului european.

Ajutorul se va acorda sub formă de subvenții directe și are ca scop furnizarea de lichidități și garantarea faptului că aceștia pot salva locurile de muncă în timpul pandemiei și după aceasta. Numărul estimat de beneficiari este de peste 1.000. Ajutorul nu va depăși 100.000 euro per beneficiar și se acordă cel târziu până la 31 decembrie 2020.

De asemenea, Comisia a aprobat și un ajutor în valoare de 1,7 milioane de euro pentru companiile aeriene care reiau sau încep să efectueze zboruri înspre și dinspre aeroportul din Sibiu.

Obiectivul măsurii este acela de a sprijini activitatea operatorilor aerieni, precum și redresarea economică și viabilitatea regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Ajutorul nu va depăși 800.000 EUR pe companie și se va acorda înainte de 30 iunie 2021.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. alte aeroporturi nu are ROMANIA ?!

    asta da mita pt prestatia lui kwi din ultimii ani

    sa le spuna votantilor, in viitoarea campanie electorala de primar, ca a adus bani ieuropeni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.