G4Media.ro

România va primi 1,2 milioane doze de vaccin anti-COVID plătite în urmă…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

România va primi 1,2 milioane doze de vaccin anti-COVID plătite în urmă cu 2 ani / Rafila: ”Este practic un vaccin care trebuia oricum livrat”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că România are de primit 1,2 milioane de doze de vaccin anti-COVID de la Moderna, adoptate noilor tulpini, care au fost plătite în urmă „cu mai bine de doi ani”, relatează Agerpres.

„Ele au fost achiziţionate în momentul în care s-au făcut acele memorandumuri semnate de Guvern în anul 2021. Avem în momentul de faţă o singură tranşă de circa 1,2 milioane de doze de la Moderna. Este vaccin adaptat tulpinilor de acum. Este un vaccin care fusese plătit încă din anul 2020 ca şi avans la contractul iniţial. Este practic un vaccin care trebuia oricum livrat pentru că fusese plătit în urmă cu mai bine de doi ani”, a afirmat ministrul.

Ministrul Sănătăţii a participat marţi la dezbaterea „Calitatea vieţii PLHIV în România”, organizată de Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ba? geniile astea au inceput sa plateasca inca din 2020 pentru peste 1 milion de doze vaccin care sa fie livrat in 2024?