G4Media.ro

România va dona către Vietnam peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca

sursa foto: site AstraZeneca

România va dona către Vietnam peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca

Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri hotărârea privind donarea a 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca către Vietnam, pentru a ajuta țara asiatică în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 14 iulie a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Vietnam, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin împotriva COVID-19 din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de către compania compania AstraZeneca”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Documentul mai arată că Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) sau Ministerul Apărării Naționale (MApN) se vor ocupa, după caz, de transportul dozelor de vaccin către Vietnam.

„Asigurarea transportului dozelor de vaccin se va realiza de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) – structurile de specialitate aflate în coordonarea acestuia, sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. DSU, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale”, mai transmite Ministerul Sănătății.

Săptămâna trecută, autoritățile de la București au decis donații de peste 100.000 de doze de vaccin Pfizer către Republica Moldova și de 10.000 de doze de la AstraZeneca către Georgia.

România a mai donat alte peste o jumătate de milion de doze de vaccin către Republica Moldova, Serbia şi Ucraina şi a oferit Ambasadei Argentinei 30 de doze de vaccin Johnson & Johnson pentru vaccinarea lotului de rugby al acestei ţări.

De asemenea, a fost finalizată procedura de vânzare către Danemarca pentru 1.170.000 de doze de vaccin Pfizer. Autoritățile de la București au anunțat că sunt discuții și cu alte țări pentru vânzarea de vaccinuri.

Aceste demersuri se desfășoară pe fondul scăderii puternice a interesului românilor pentru imunizare. În același timp, vaccinurile de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca au valabilitate de jumătate de an.

Citește și

Majoritatea țărilor europene au vaccinat între 60 și 90% din populația adultă cel puțin cu prima doză. România rămâne la mare distanță, cu doar 30% din adulți vaccinați

sursa foto: site AstraZeneca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Din interes, mulți muncitori din România sunt din Vietnam.

    PS. Rușii pot să moară