G4Media.ro

România va activa Mecanismul de protecție civilă al UE pentru transferul în…

Sursa foto: Guvern

România va activa Mecanismul de protecție civilă al UE pentru transferul în străinătate al răniților în explozia de la Crevedia, a anunțat premierul Ciolacu / Rafila: „Facem tot ceea ce este necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, sâmbătă seară, într-o declarație citată de Digi24, că România va activa Mecanismul de protecție civilă al UE pentru transferul în străinătate al răniților în explozia de la Crevedia.

„Mecanismul european va fi folosit pentru toti cei intubati în primul rând”, a anunțat Guvernul, precizând că se fac deja demersuri.

La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat într-o intervenție la Digi24, că pentru activarea Mecanismului este necesară evaluarea victimelor exploziei.

Este o tragedie și facem tot ceea ce este necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat, astfel încât oamenii să se simtă în siguranță”, a susținut Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila:

 • Ministerul Sănătății are 6 spitale de urgență care sunt ân subordine. Ne-am coordonat și cu spitale care au capacitatea de a trata în secțiile ATI pacienții care au probleme.
 • Avem disponibile 60 de paturi de ATI.
 • La Celula de criză de la MAI participă 2 secretari de stat de la Ministerul Sănătății.
 • Avem nevoie de coordonare, ea e realizată la nivelul MAI. Partea de asistență medicală o vom asigura, iar împreună vom decide transferul pacienților în străinătate activând Mecanismul de protecție civilă.
 • Este o tragedie și facem tot ceea ce este necesar cu profesionalism, fără niciun fel de rabat, astfel încât oamenii să se simtă în siguranță.
 • Ne pregătim să acordăm și consiliere psihologică familiilor victimelor.
 • Ca să activezi Mecanismul trebuie să ai o evaluare a victimelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

 1. Rafila…Rafila! Parcă am mai auzit numele.

  Oare cine este domnul acesta?! Nu este cumva cel care și-a făcut vacanța o săptămâna [inclusiv] pe banii mei, în Cuba?

  Nu o fi semnat domnul acesta vreun acord de asistență pentru marii arși între România și Cuba?

 2. repetam povestea aia vomitiva cu avem e toate?

 3. Ce-ai zis nea Rafila? Transfer, unde? Pai cum n-avem spitale dupa dezastrul Colectiv? Incă suntem depasiti? Trimitetii in afara sa aiba sansa la viata , ca la noi se imbolnavesc de nosomiale, si apoi costa si mai mai mult amputarile!

 4. Necesar era ca voi toți PSD, PNL, chiar și USR (despre AUR și UDMR numai de bine) să construiți spitale de mari arși. Da’ voi nu și nu. Doar gâlceavă ieftină dâmbovițeană. Acum vă bateți cu pumnul în piept toți, că vă aruncați amărâții arși prin Europa.
  Să vă fie rușine! Dar n-o aveți. Băgați, doar puțin, capul în nisip, și credeți c-ați rezolvat-o. Noroc cu nația asta blândă. Altfel ați fi fost sfâșiați.