G4Media.ro

România se retrage de la cea de-a 20-a aniversare a Conferinței Antisemitismului,…

România se retrage de la cea de-a 20-a aniversare a Conferinței Antisemitismului, boicotată de Israel și SUA

România a devenit cea mai recentă țară care boicotează Durban IV, o conferință care începe miercuri și de la care 20 de state – printre care Israel și SUA – și-au retras participarea, transmite publicația THE ALGEMEINER, preluată de Rador. Evenimentul este menit să marcheze cea de-a 20 aniversare a unei conferințe organizate de ONU în orașul sud-african.

„Conferința de la Durban este un fruct putred, iar toate evenimentele care i-au urmat sunt roadele unui arbore otrăvitor – o sărbătoare a antisemitismului; indiferent cât de nobil și cât de important i-ar fi fost obiectivul, ea nu trebuie comemorată decât ca un eveniment tragic, care nu trebuie să se mai repete”, a declarat ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan.

Organizația B’nai B’rith International a mulțumit României pentru faptul că nu participă la reuniunea ONU care marchează împlinirea a 20 de ani de la celebra conferință organizată aici, prin care s-a cerut alăturarea altor state.

Pe data de 22 septembrie, ONU urmează să organizeze un eveniment special legat de Durban IV, pentru a marca cea de-a 20-a aniversare a Conferinței pe tema Rasismului, organizată la Durban, în Africa de Sud, conferință de la care SUA și Israelul s-au retras anterior obiectând că evenimentul ar fi unul antisionist. Israelul a fost scos în evidență în declarația de la Durban, fiind calificat drept rasist, având în vedere că promovează „crime împotriva umanității”, „curățirea etnică”, „apartheidul” și „genocidul” împotriva palestinienilor.

Înaintea evenimentului care marchează această a 20-a aniversare, o serie de organizații care sprijină Israelul și o serie de ONG-uri au lansat în mediile de socializare o campanie prin care țărilor li s-a cerut să-și retragă participarea la conferință.

Printre țările care s-au retras se numără Canada, Italia, Germania, Australia, Regatul Unit, Franța, Croația, Bulgaria, Austria și Ungaria. La începutul lunii septembrie, acestei liste i s-au alăturat Slovenia, Slovacia, Noua Zeelandă și Grecia.

Printre țările hotărâte să participe la conferința Durban se numără Iranul, Siria, China, Rusia, Coreea de Nord, Afganistanul, Polonia și Irlanda. „Nu este încă prea târziu ca și alte țări să-și retragă participarea la conferința de miercuri, organizată la sediul ONU din New York”, a declarat directorul executiv al organizației UN Watch, Hillel Neyer. „Încurajăm toate guvernele și toate ONG-urile să spună un ‚nu’ conferinței de la Durban”.

Traducerea Rador: Alexandru Danga / sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter