G4Media.ro

România, principala țintă a investițiilor făcute de companii ungare cu sprijinul guvernului…

România, principala țintă a investițiilor făcute de companii ungare cu sprijinul guvernului de la Budapesta

Statul ungar a sprijinit 50 de companii în vederea realizării unor proiecte de investiţii în afara ţării, din care cele mai multe (15) au fost anunţate în România, transmite agenția maghiară de presă MTI.

Péter Szijjártó, ministertul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, a declarat că expansiunea internaţională a companiilor ungare este un proces lung, iar tot mai mulţi jucători din economia ungară realizează investiţii semnificative în străinătate.

Ministrul a subliniat că “strategia de investiţii externe” a guvernului are ca obiectiv tocmai sprijinirea acestor companii.

Potrivit informaţiilor prezentate, statul ungar a sprijinit în cadrul acestei strategii 50 de companii, în valoare totală de 70 de miliarde de forinţi (196 milioane de euro), în timp ce companiile vor efectua, bazându-se pe acest sprijin, dezvoltări la amplasamentele lor în străinătate în valoare de 140 de miliarde de forinţi (392 milioane de euro). Lista investiţiilor este condusă de România, unde au fost anunţate 15 investiţii, urmată de Serbia cu 10 proiecte de investiţii.

Printre marile companii maghiare cu afaceri în România se numără banca OTP și lanțul de benzinării MOL.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Au prins și ungurii gustul „investițiilor ” în țara de unde se cară banii cu sacul. Treaba e că s-au trezit cam tarziu dar tot mai e ceva de „investit”. Câteva dube de bani mai găsesc și dânșii. Câinii de pază sunt castrati și au dinții piliti la stana asta.

  2. Oare de ce? Udmr stie!