G4Media.ro

România primește 7 miliarde de euro în următorii șapte ani de la…

România primește 7 miliarde de euro în următorii șapte ani de la UE pentru formarea și ocuparea tinerilor și combaterii sărăciei. Turcan: Statul va colabora cu angajatorii

România are alocate în noul buget european multianual (2021-2027) suma de 7 miliarde de euro pentru două programe operaționale dedicate atât combaterii sărăciei, cât și formării și educației tinerilor, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la finalul unei întâlniri la Bruxelles cu Elisa Ferreira, Comisar european pentru coeziune și reforme.

E vorba despre Programul Operațional de Incluziune și Demnitate Socială, destinat în exclusivitate combaterii sărăciei și incluziunii persoanelor vulnerabile, și de Programul Operațional Educație și Ocupare, cu o finanțare consistentă pentru măsuri de formare și ocupare.

În plus, și PNRR va aduce finanțări pentru reforma sistemului de pensii și cea a salarizării bugetarilor, bugetul alocat acestor două mari proiecte fiind de 102 milioane de euro. ”De asemenea, am prezentat pe larg planurile de investiții în infrastructura socială pentru copii și persoane cu dizabilități asumate prin PNRR, cu o finanțare de 100 de milioane de euro”, a declarat Raluca Turcan, potrivit unui comunicat de presă.

Într-o altă întâlnire cu Nicolas Schimt, comisar european pentru ocuparea forței de muncă și drepturi sociale, Turcan a anunțat că prin PNRR va fi realizată și reforma Agenției Naționale pentru Ocuparea fortei de Muncă (ANOFM), astfel încât furnizarea serviciilor să poată fi realizată printr-o mai strânsă colaborare cu angajatorii.

”Unul dintre obiectivele ministerului este să creștem capacitatea structurilor noastre proprii de a gestiona fondurile europene din politica de coeziune și din PNRR. Avem certitudinea sprijinului pe care Comisia Europeană ni-l va acorda, pentru a ne asigura că cele două Programe Operaționale care vizează problematica socială, de formare și de ocupare vor fi implementate cât mai curând cu putință”, a declarat Raluca Turcan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. ce sa vezi… dar pe angajatori i-ati intrebat daca au nevoie de colaborarea cu voi?!?!?!
  Va spun un secret.. NU AU!! ei au nevoie de absolventi competenti si cu cunostinte aplicabile, nu de prosti cu diploma si tocilari care nu stiu sa tina un standard in mana…..
  scoateti „oameni” care raspund altfel decat „HAAA HMMM H” la intrebarea ” ce sti sa faci”, pusa la interviu si este suficient.

 2. AICI SE SIFONEAZA LA GREU !

  • PANA UNA ALTA AU CREAT O NOUA CATEGORIE DE PRIVILEGIATI. O CATEGORIE CARE VA IESI CU 13 ANI MAI DEVREME LA PENSIE.!

 3. In ce fel vorbiti cu angajatorii??? A…. Uitasem…. Le spuneti sa nu mareasca salariile…. Prin urmare vom avea un trai mai bun

 4. Eu sunt convins deja de eficacitatea acestui program la români! Mai ales dacă banii vor fi administrați de Turcan!

 5. Alti bani zvarliti pe geam. Angajatorii de la noi au cerinte simple: sa te pricepi la orice, dar pe bani putini. La stat nu-ti trebuie decat relatii.

 6. Miliardele astea de Euro vor veni cu trenul, cu avionul, cu sacii, vor veni singure, cum vor veni, Raluco?!
  Sau, vor veni pe Proiecte unde sunteti ZERO?!
  De la aderarea la UE in 2007, Romaniei i-au fost alocate MULTE Miliarde Euro prin diferite Programe europene pentru Tineri si Romi!
  Ce a facut Romania cu Miliardelle ALOCATE?!
  NIMIC!
  Romania NU a fost in stare sa depuna PROIECTE fezabile, realiste, banii cati au ajuns in Romania au ajuns la firmele de cosnultanta dar EFECTUL in societate e ZERO!
  Aceeasi soarta o vor avea si Miliardele de Euro de care abureste Turcana: Miliardele sunt pe hartie, in Romania reala NU vor ajunge!
  Nici o sansa!
  Ei nu sunt in stare de 1 AN sa faca un PNRR care sa fie acceptat de CE, cum sa fie in stare sa duca la bun sfarsit acele proiecte de Miliarde in 5 ani?!
  Raluco, daca i-ai aburit si p-aia la Brussels cum ii aburesti la TV de fiecare data pe romani, m-am lamurit…asa ne abureau si PSDeii…

  • Cum nu au făcut nimic cu programele alea pentru tineri și romi?!!! Au realizat cel mai mare export din istoria României – cam 5 milioane de români! Nasol e că acest „export” s-a făcut cu pagube irecuperabile.

 7. o şansă extraordinară. şi 1 (un) miliard bine gestionat este suficient în prima fază pentru a realiza ceva cu tinerii in abandon şcolar sau cei fără posibilități. altfel? ong-uri „speciale”, cu abonament la astfel de resurse, cu şefi plătiți regeşte şi având un marketing bine rodat vor vinde „programe” educaționale, „implementari” in limbaj tehnico-lemnos. o strategie inteligentă, un cooordonator al miliardului, transparență totală, localizarea celor motivați să facă ceva în viată. totul se face însă cu oameni. jos, la firul ierbii, majoritatea tinerilor sunt foarte departe de „cloud”, machine or deep learning, data mining, blockchain. societatea viitoare nu poate ignora pe cei care vor rămāne in urmă tehnologic. in plus va avea nevoie de instalatori, electricieni, mecanici de calitate, profesionişti.
  in fine să nu uităm că printre copiii săraci de azi se găsesc sigur viitori chirurgi de top, microbiologi, chimişti, fizicieni, matematicieni, astronauți.

 8. Opaaa, iar plătesc ăștia ai noștri apropiaților partidelor câte 2-3.000 de lei ca să participe la cursuri fictive, doar ca să facă prezența și banii să circule în interiorul acestor clanuri interlope, în loc ca aceste cheltuieli cu organizarea și desfășurarea cursurilor să ajungă la cei care chiar au nevoie.

  Am văzut filmul ăsta acum 2 ani… partea a doua o fi și mai bănoasă, că de, s-au săturat și „săracii” cursanți să se plimbe pe degeaba în alte localități unde se țin cursurile în loc să stea pe terasă la o apă plată cu lămâie!

 9. Baaani de cheltuiiit! Comisioaaaane!

 10. Hehehe … Sa curga contractele paguboase… Cat o mai costa tiparirea unui pliant cu info copy-paste de pe net, 20 de lei -. 30 de lei?

  • Iarăși au tovarășii de la conducerea țări și din șparlament cu ce să-ți facă vile și insule exotice și fraierimea plătește o viață întreagă.

 11. Și-au făcut rost de bani ca să își trimită odraslele la studii fine!!!cu rommii nici o șansă:e în tradiția lor cu nemunca!au alte priorități!!!cum ar fi fără politicieni, fără interlopi, fără bombardieri, fără șpagă, v-ați întrebat? stați 5minute și cugetați!(cei care puteți)!nu s-ar face liniște?!?nu ar fi mai bine?!?dar n-avem timp!!!

 12. Elevii care termină liceul de ce primesc șomaj???au cumva vechime in câmpul muncii???deja statul îi învață cu bani nemunciți din prima!!! să își caute de muncă!!! atâta timp cât în țară sunt locuri libere de muncă, fără șomaj!!! alocații doar părinților care lucrează ,nu celor care le bea și le fumează banii copiilor!sunt săraci cu sticla la capul patului,cu țigara în gură,parul vopsit,telefon ultimă generație,boxe la fel!!! și se vaită că sunt amărâți!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.